Sözlük Tohum Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Tohum Anlamı Nedir?

Tohum Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Tohum Anlamı Nedir?

27.05.2022 - 14:19 | Son Güncellenme:

Tohum, dilimize Farsça dilinden gelmiş bir sözcüktür. Bitkilerdeki döllenme sonucu yumurtacıktan oluşan ve aynı zamanda yeni bitkilerin oluşmasını sağlayan tanedir. Mecaz anlam olarak tohum kelimesi soy, sülale ya da nesil anlamında da kullanılır. Tohumun TDK sözlük anlamını ve ne demek olduğunu ayrıntıları ile derledik.

Tohum Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir Tohum Anlamı Nedir

 Tohum, bitkilerin yetişmesi için en gerekli yapıdır. Bitkilerdeki döllenme sonucu oluşur ve yeni bitkilerin de oluşmasını sağlar. 

Haberin Devamı

 Tohum Ne Demek, TDK Sözlük Anlamı Nedir?

 Bitkilerin yetişmesinde en gerekli tane yapılarına tohum denir. TDK sözlük anlamı olarak ise tohum sürgün tomurcuklardan ve embriyodan oluşan, kabuksuz ve kabuklu olmak üzere iki çeşidi olan tanelerin her biridir.

 Tohum ayrıca sülale ya da bir şeyin ortaya çıkma sebebi olarak da anlamlar taşır. Çiftçilikte en fazla kullanılan tohum türlerinin başında aspir, çiçek ve kanola gelir. Sülale ya da soy anlamı tohum kelimesinin tamamen mecaz anlamıdır.

 Tohum Anlamı Nedir?

 Tohum, bitkilerin yetişmesinde gereken tane şeklindeki yapılardır. Embriyo ya da sürgün tomurcuklardan oluşurlar ve kabuksuz ya da kabuklu olabilirler. Mecazen tohum sözcüğü soy anlamında da kullanılır.