Sözlük Tuzu Kuru Ne Demek? Tuzu Kuru Deyiminin Tdk Sözlük Anlamı Nedir?

Tuzu Kuru Ne Demek? Tuzu Kuru Deyiminin Tdk Sözlük Anlamı Nedir?

23.11.2022 - 09:57 | Son Güncellenme:

Türkçede kullanılan birçok farklı deyim ile beraber sözcük grupları yer almaktadır. Bunlar içerisinde tuzu kuru sözcük grubunun ne anlama geldiği merak ediliyor. Peki, tuzu kuru ne demek? Tuzu kuru deyiminin TDK sözlük anlamı nedir tüm detayları ile derledik.

Tuzu Kuru Ne Demek Tuzu Kuru Deyiminin Tdk Sözlük Anlamı Nedir


Bazı kelimeler Türkçe içerisinde değişik anlamlara gelse dahi, bir araya geldiklerinde belli bir yapıyı oluştururlar. Yani bambaşka bir anlam ortaya çıkarırlar. Bunlardan biri olarak tuzu kuru sözcük grubu öne çıkmaktadır.

Tuzu Kuru Ne Demek?

Hiçbir derdi ya da sıkıntısı olmayan, kazancı yerinde olduğu için kaygı duymayan kişiler adına tuzu kuru kelimesi kullanılır. Yani genel olarak maddi anlamda herhangi hiçbir zorluk çekmeyen ve rahat olan kişiler kadına bu sözcük değerlendirilir.

Tuzu Kuru Deyiminin TDK Sözlük Anlamı Nedir?

Türk Dil Kurumu üzerinden ele alındığı zaman tuzu kuru deyimi, ‘Herhangi bir sıkıntısı ya da derdi bulunmayan, maddi anlamda kaygısı olmayan,’ şeklinde anlatılmaktadır. Öne çıkan bu anlam ile beraber ise günlük yaşamda yaygın şekilde kullanılan deyimler arasında gelmektedir.