Eğitim Spor Kelimesi Kaç Heceden Oluşur?

Spor Kelimesi Kaç Heceden Oluşur?

03.10.2022 - 17:01 | Son Güncellenme:

Spor kelimesinde yalnızca bir ünlü bulunduğu için tek heceli olarak kabul edilir. Spor kelimesi 4 harften ve tek heceden oluşmuş bir kelimedir. Kelimedeki hece sayısını bulmak için ünlü harfleri saymak mümkündür. Spor kelimesi kaç heceden oluşur? İşte, tüm detaylar.

Spor Kelimesi Kaç Heceden Oluşur

Spor kelimesinden bir tane ünlü harf bulunmasından dolayı tek heceli bir kelime olarak kabul edilir. Spor kelimesinde yalnızca o harfli ünlüdür bu nedenle tek hecelidir.

Spor Kelimesi Kaç Heceden Oluşur?

Bazı kelimelerin kaç heceli oldukları ile beraber nasıl yazıldıkları da merak edilmektedir. Bunun için Türk Dil Kurumu sözlüğüne bakmak ve kelimeler ile ilgili bilgi edinmek mümkündür. Spor kelimesinin hece sayısını tespit etmek için çıkan sese değil ünlü harf sayısına bakmak gerekir.

Spor kelimesini okurken iki heceli gibi olsa da sözcükte ünlü olarak yalnızca o harfi olduğu için tek heceli bir kelimedir. Spor kelimesi tek heceli bir kelimedir. Kelimelerde kaç tane ünlü harf olduğunu tespit ettikten sonra o kelimenin ünlü harf sayısı kadar hecesi olduğunu söylemek mümkündür.

 

Yazarlar