Eğitim Stajyer Ehliyet Nedir, Kuralları Nelerdir? Stajyer Ehliyet Süresi Ne Kadardır?

Stajyer Ehliyet Nedir, Kuralları Nelerdir? Stajyer Ehliyet Süresi Ne Kadardır?

01.04.2021 - 01:34 | Son Güncellenme:

Otomobil kullanılabilmesi için ehliyet alınması gerekiyor. Ehliyetler arasında bulunan stajyer ehliyet, pek çok kişinin araştırdığı bir ehliyet çeşididir. Kimlerin stajyer ehliyet alabileceği ve hangi kuralları olduğu merak edilen bir konudur. Stajyer ehliyet nedir, kuralları nelerdir? Stajyer ehliyet süresi ne kadardır? İşte, bilinmesi gereken tüm detaylar.

Stajyer Ehliyet Nedir, Kuralları Nelerdir Stajyer Ehliyet Süresi Ne Kadardır

Stajyer ehliyet, stajyer sürücülerin aldığı ve kullandığı ehliyet türüdür. Stajyer ehliyetinin bazı kuralları bulunuyor. 

Haberin Devamı

 Stajyer Ehliyeti Nedir? Kuralları Nelerdir?

 Ehliyet çeşitlerinden birisi olan stajyer ehliyeti, pek çok kişinin merak ettiği bir ehliyet türüdür. Stajyer ehliyeti alan kişilerin 2 sene süresince 75 ceza puanını geçmemesi gerekiyor. Eğer sürücüler bu puanı geçerse, ehliyete el konuluyor. Daha sonra kişiler psikolojik durumunun tespitini yaptırıyor. Yapılan bu tespitler psikoteknik testiyle yapılıyor. Bu testi başarıyla geçen ehliyet sahipleri, ehliyet kurslarına tekrar başvuru yapabiliyor. Fakat ehliyet kurallarını tekrar gözden geçirerek, sınava girmesi gerekiyor.

 Stajyer ehliyeti kullanan kişiler için ceza puanı oldukça önemlidir. Ceza puanını geçen kişiler ehliyetini kaybedebiliyor. 2 sene boyunca mutlaka ceza puanını geçmemesi gerekiyor. Aynı zamanda stajyer ehliyetine sahip olan kişilerin, trafik kurallarına en iyi şekilde uyması gerekir. Kurallara uymayan kişiler ve bu yüzden ceza yiyen kişiler ehliyetini kaybedebiliyor. 

Haberin Devamı

 Stajyer Ehliyet Süresi Ne Kadardır?

 Stajyer ehliyeti süresi 2 yıldır. Stajyer ehliyeti olan kişilerin 2 yıl boyunca bu ehliyeti kullanması beklenir. Kişiler 2 sene boyunca herhangi bir nedenden dolayı puanı yükselişe geçerse, ehliyet elinden alınır.

 Tekrar ehliyet almak isteyen kişilerin psikolojik testlerden geçmesi gerekir. Ceza puanları stajyer ehliyetine sahip olan kişiler için oldukça önemlidir. 75 ceza puanını 2 sene boyunca geçmemesi gerekiyor. 2 sene içerisinde 75 puana ulaşan kişilerin, kurumlarca ehliyeti alınıyor. Ehliyet alınma sonrası yapılan psikolojik testlerden olumlu sonuç alması gerekiyor.