Eğitim Steward Ne Demek, Türkçesi Nedir? Steaward Ne İş Yapar, Görevleri Nelerdir?

Steward Ne Demek, Türkçesi Nedir? Steaward Ne İş Yapar, Görevleri Nelerdir?

03.12.2021 - 14:32 | Son Güncellenme:

Dilimize yabancı dillerden geçmiş olan ve sıklıkla kullanılan kelimelerin başında Steward gelmektedir. Steward kelimesinin tam olarak hangi anlama tekabül ettiği de tartışma konusudur. Bundan dolayı Steward kelimesine dair birçok yerde araştırma yapılmaktadır. Steward kelimesinin Türkçeye çevrilmiş hali merak edilmektedir. Peki Steward ne demek? Steward Türkçesi nedir? Steward ne iş yapar? Steward görevleri nelerdir? İşte Steward kelimesine dair tüm detaylı bilgiler.

Steward Ne Demek, Türkçesi Nedir Steaward Ne İş Yapar, Görevleri Nelerdir

 Steward özellikle otellerde sıklıkla kullanılan bir kelimedir. Otellerde pek çok yerde Steward ilanları yayınlanmaktadır. Bu kelimenin Türkçe okunuşu sitivırt olarak bilinmektedir. Steward kelimesinin kökeni ise İngilizcedir. 

Haberin Devamı

 Steward Ne Demek?

 Steward demek kısaca Bulaşıkçı demektir. Otellerde ya da başka iş yerlerinde bulaşıkçı olarak çalışan herkese Steward denilmektedir. Steward'ın birçok görevleri bulunmaktadır.

 Türkçesi Nedir?

 Steward Türkçesi "Bulaşıkçı" kelimesidir. Bulaşıkçı olarak çalışan kişilere Steward denilmektedir. 

 Steward Ne İş Yapar?

 Steward'ın yapmış olduğu pek çok şey vardır. Özellikle mutfaktaki düzenden Steward sorumludur. Bir Steward mutfaktaki hemen hemen birçok şeyi yapmaktadır. Bunun başında ilk olarak mutfakta çıkan tabak ve çanakları Steward yıkar. Aynı zamanda yıkadığı gibi bunların üzerinde hiçbir şekilde leke bırakmamak adına silme işlemlerini de yapar. Steward bulaşıkları yıkadıktan sonra bu bulaşıkları gerekli yerlere koyar.

Haberin Devamı

 Görevleri Nelerdir?

 Steward görevleri kısaca şu şekildedir;

 - Bulaşıkları yıkamak ve durulamak

 - Mutfak temizliği yapmak

 - Bulaşıkları hem ellerinde hem de makinede yıkarlar. 

Yazarlar