Eğitim Suç Ve Ceza - Kitap Özeti Oku, Konusu, Karakterleri Ve Sayfa Sayısı

Suç Ve Ceza - Kitap Özeti Oku, Konusu, Karakterleri Ve Sayfa Sayısı

12.04.2023 - 16:55 | Son Güncellenme:

Suç ve Ceza Rus Yazar Fyodor Dostoyevski tarafından 1866 yılında kaleme alınan Suç ve Ceza dünya klasikleri arasına girmiş, dram türündeki Rus Edebiyatı başyapıtlarındandır. Suç ve Ceza kitabı hakkında merak edilenler.

Suç Ve Ceza - Kitap Özeti Oku, Konusu, Karakterleri Ve Sayfa Sayısı

Suç ve Ceza ilk olarak Rus Habercisi adlı dergide bir sene boyunca yayınlanmış ardından roman haline getirilmiştir.

Haberin Devamı

 

 Suç ve Ceza – Konusu

 

 Romanın konusu parasız bir öğrenci olan Rodion Romanoviç Raskolnikov'un ruhsal bunalımlarıdır. Rodion Romanoviç Raskolnikov parasızlıktan kurtulmak için tefeci bir kadını öldürmeyi planlar. Ancak yaşadıkları kafasının karışmasına planlarının bozulmasına neden olur.

 

 Suç ve Ceza – Kitap Özeti 

 

 Fakir bir öğrenci olan Rodion Romanoviç Raskolnikov hukuk fakültesinde okurken aklı felsefi ve siyasi düşünceler yüzünden karışır. Okulu yarıda bırakarak sevilmeyen bir tefeciyi öldürme planları yapar. Böylece hem dünyayı değersiz bir pislikten kurtaracak hem de para problemlerini çözecektir. Yaptığı planların ardından tefeci kadının evine giderek onu baltayla öldürür. Kadını öldürdüğü anda kadının üvey kardeşinin de evde olduğunu gören Raskolnikov onu da öldürür.

Haberin Devamı

 

 Evden birkaç parça değerli eşya aldıktan sonra evden kimseye görünmeden kaçar. Raskolnikov deliller ile kadının evinden çaldıklarını saklamak için bir yer arar. Psikolojisi iyice bozulan Raskolnikov bir gün ödemediği bir borç için karakola çağırılır. İfade verirken bayılır ve günlerce hastanede yatar.

 

 Ancak yaşadığı vicdan azabı yakasını bırakmaz ve yakalanacağını bile bile öldürdüğü tefeci kadının evine döner. Burada cinayeti araştıran dedektifle tanışır. Dedeftif Raskolnikov’un hareketlerinden şüphelenir ve katil olduğunu düşünmeye başlar. Raskolnikov artık cinayetin baş zanlısıdır.

 

 Raskolnikov Sonia adlı bir hayat kadınına aşıktır. Sonia hayat kadını olsa da vicdanlı ve merhametli bir insandır. Hayat kadınlığını sırf yoksul oldukları için istemeyerek yapmaktadır. Raskolnikov Sonia’ya ona aşık olduğunu ve tefeci kadını öldürdüğünü itiraf eder. Sonia’da Raskolnikov’a polise teslim olması gerektiğini ve işlediği suçun cezasını çekmesi gerektiğini söyler.

 

 Raskolnikov yaşadığı vicdan azabına dayanamayarak polise ger ve her şeyi itiraf eder. Raskolnikov Sibirya’ya sürgün hapsine gönderilir. Sonia hapisten çıkana kadar Raskolnikov’u bekler. Raskolnikov işlediği suçun cezasını çekse de pişmanlığı hiç geçmez. En sonunda yaptıkları için Tanrı’dan af diler ve kendini dine verir.

Haberin Devamı

 

 Suç ve Ceza – Kitap Karakterleri ve Sayfa Sayısı 

 

 Sayfa sayısı: 705

 

 Rodion Romanoviç Raskolnikov: Hikayenin ana karakteridir. Yoksulluktan kurtulmak için tefeci bir kadını öldürüp, vicdan azabı çektiği için polise suçunu itiraf etmiştir.

 

 Sonia Semyonovna Marmeladova: Raskolnikov’un aşık olduğu hayat kadınlığı yapan genç kadındır.

 

 Porfiriy Petroviç: Cinayetleri çözen ve Raskolnikov’un itiraf etmesini sağlayan dedektiftir.

 

 Nikodim Fomiç: Petroviç’e yardım eden karakol polisidir.