Eğitim Sushi Çubuğu Nasıl Tutulur? Chopstick Nasıl Kullanılır?

Sushi Çubuğu Nasıl Tutulur? Chopstick Nasıl Kullanılır?

11.06.2021 - 01:37 | Son Güncellenme:

Günümüzde tüm dünya hızla yayılan ve talep gören bir mutfak da Çin mutfağı olmuştur. Fransız mutfağı, Meksika mutfağı, İtalyan mutfağı gibi Çin mutfağı da hatırı sayılır bir ilgi görmektedir. Ancak Çin mutfağına özgü yemekler yenmek istendiğinde karşılaşılan en büyük sorun bu yemeklerin nasıl yeneceği noktasındadır. Çünkü Çin mutfağında çatal, bıçak kullanılmamaktadır. Bunun yerine Çin yemekleri özel çubuklar ile yenmektedir. İşte ilgiyle okuyacağınız ve yaralı bilgileri içeren sushi çubuğu nasıl tutulur, chopstick nasıl kullanılır ve çok daha fazlasını sizler için derledik.

Sushi Çubuğu Nasıl Tutulur Chopstick Nasıl Kullanılır

Sushi çubuğu nasıl tutulur, chopstick nasıl kullanılır ve daha pek çok detayı bu yazımızda bulacaksınız.

Haberin Devamı

 Sushi Çubuğu Nasıl Tutulur?

 Dünyada olduğu gibi Türkiye'de de yaygınlaşan Çin lokantaları, Çin yemek kültürünün tanınmasını ve sevilmesini sağlamış durumdalar. Çin yemeği için özel çubuklar kullanılır. En çok bilinen ve severek tüketilen Çin yemeği olan sushi örneği üzerinden Çin yemeği özel çubukları nasıl tutulur ve kullanılır aşama aşama aktaralım

Çin yemekleri için kullanılan özel çubuklarının boyu, yemeği kolaylıkla alıp yemeğe uygundur. Öncelikle Özel çubuklardan birini 4. parmağınız ile baş parmağınız arasına gelecek şekilde kavrayınız. Yani bu çubuğun bir ucu baş parmağınız ile yandaki işaret parmağı arasında olacak, diğer ucu da dördüncü ve küçük parmağınız arasında kalacak şekilde tutulacak.

Haberin Devamı

Diğer çubuğu da sanki kalem tutar gibi elinize alacaksınız.

Şimdi her iki çubuğun alt kısımları ile sushiyi kavrayarak tutabilirsiniz. Lokmanız yemeğe hazırdır. Bu şekilde bir süre kendi kendinize çalışmanız size pratiklik kazandıracak

Chopstick Nasıl Kullanılır?

 Nasıl tutulduğunu öğrendikten sonra chopstick nasıl kullanılır konusuna gelecek olursak. Bazı püf noktalarına dikkat edildiğinde zorlayıcı olsa da zamanla bu çubukları kullanmak olanaklıdır:

Her iki çubuk paralel tutulmalıdır.

Üst çubuk işaret parmağı ile alt çubuğa doğru itilmeli ve alt çubuk her zaman sabit tutulmalıdır.

Çubukları kısa tutmamaya ve eşit seviyeyi korumaya özen gösterilmelidir.