Eğitim Süveyda Ne Demek? Tasavvufta Süveyda Hangi Anlamlarda Kullanılır?

Süveyda Ne Demek? Tasavvufta Süveyda Hangi Anlamlarda Kullanılır?

02.10.2021 - 00:01 | Son Güncellenme:

Yapılan araştırmalarda Süveyda kelimesinin ne anlama geldiğini merak edenlerin olduğu belirlenmiştir. Acaba Süveyda ismi hangi alanda daha çok kullanılmaktadır. İslam dini ile manası birbirini tamamlamakta mıdır? Tasavvuf da Süveyda ismi ile alakalı bilgiler bulunmakta mıdır? Sizlere Süveyda kelimesi ile ilgili bilgileri derledik.

Süveyda Ne Demek Tasavvufta Süveyda Hangi Anlamlarda Kullanılır

Süveyda Arapça da kullanılan bir kelimedir. Bu bakımda süveyda isminin Arap dili köküne bağlı olduğu anlaşılır. Türkçe de ki karşılığı kalpte bulunan izle günah demektir.

Süveyda Ne Demek?

Türk Dil Kurumu Süveyda kelimesinin anlamını kalpte olan siyah nokta ve kalpteki belirgin siyah benek olarak tanımlamaktadır. Daha çok tasavvufçular arasında kullanılan bu kelime kalp kirliliği ve kalbin mertebeleri olarak tanımlanmaktadır.

Tasavvufta Süveyda Hangi Anlamlarda Kullanılır?

Tasavvufta kalp mertebeleri bulunmaktadır. Bu mertebelere ulaşmak için bazı aşamaları geçmek gerekmektedir. Karşılaşılan bu aşamalardan bir tanesine de süveyda denmektedir. Süveyda bilinmeyenin yani gaybın anlaşıldığı bir makam olarak tasvir edilir. Kalpte oluşan günahlar siyah noktalara benzetilir ve bu siyah noktalara ait bilinmezlik makamına süveyda anlamı verilmektedir.