Eğitim Talassofobi Nedir, Neden Olur? Talassofobi Tedavisi Nasıl Yapılır?

Talassofobi Nedir, Neden Olur? Talassofobi Tedavisi Nasıl Yapılır?

25.07.2022 - 13:43 | Son Güncellenme:

Talassofobi okyanus korkusu demektir. Psikolojide bir çeşit korku terimi olarak geçen Talassofobi korkusu içeriğinde göl, havuz ve deniz gibi derin su kütlelerinin kokusunu da içine almaktadır. Hatta bu korku kişiler tarafından tedavi edilmesi gereken oldukça yoğun korkuları içermektedir. Talassofobi psikolojide bir anksiyete bozukluğu türüdür. Talassofobi nedir, neden olur, Talassofobi tedavisi nasıl yapılır sizler için derledik.

Talassofobi Nedir, Neden Olur Talassofobi Tedavisi Nasıl Yapılır

Yapılan istatistiklere göre dünyada birçok insan anksiyete bozukluğu yaşamaktadır. Talassofobi de yaşanan bu anksiyete bozukluklarından sadece bir tanesidir. Anksiyete bozukluğu demek yoğun kaygı demektir. Kişide herhangi bir duruma karşı yoğun korku ve sürekli devam eden bir endişe söz konusudur. Bu endişe ve kaygılar panik atak şeklinde de kendini gösterebilir.

Talassofobi Nedir?

Okyanus, göl, deniz ve havuz gibi derin su kütlelerinden doğan korkuyu içeren anksiyete bozukluğu hastalığına Talassofobi denmektedir. Tanımdan da anlayacağımız gibi Talassofobi bir durum değil psikolojik bir hastalıktır. Dolayısıyla da tedavi edilmesi beklenmektedir.

Talassofobi Neden Olur?

Genetik bilimine göre bilim adamları Talassofobi nedeniyle ilgili genetik bir araştırma yapmamıştır. Talassofobi aslında bazı genlerin belirli korkulara daha yatkın olduğunu göstermektedir. Yani araştırma söz konusu olmasa bile Talassofobi nedeni insanda var olan genlerin yapısı olabilir. Fakat tarihi incelediğimizde atalarımızın derin sulardan korktuğunu bilmekteyiz. Bu korkuyu bizlere yani kendilerinden sonraki nesillere miras olarak bırakmış olabilir.

Talassofobi Tedavisi Nasıl Yapılır?

Talassofobi isminin de belirttiği gibi bir fobi çeşididir. Fobi demek korku demektir. Söz konusu fobiler olduğunda da tedavi alanından birden fazla tedavi tekniği karşımıza çıkmaktadır. Örneğin maruz kalma tedavisi Talassofobi tedavisinde kullanılan bir yöntemdir. Bu tedavide kişi belirli bir düzeyde ve belirli bir sürede korktuğu leye maruz bırakılır. Yani tedavide uyaranlar korku geçene kadar sürer. Bilişsel davranışçı terapi ve başa çıkma terapisi de Talassofobi tedavisinde kullanılan tekniklerdir.