Eğitim Tek Ders Sınavı Nedir? Üniversitelerde Tek Ders Sınavlarına Kimler Girebilir?

Tek Ders Sınavı Nedir? Üniversitelerde Tek Ders Sınavlarına Kimler Girebilir?

01.03.2021 - 01:51 | Son Güncellenme:

Pek çok öğrenci dönem sonunda bazı derslerden başarısız olması oldukça mümkün olmaktadır. Fakat bireyler zorunlu olan bir dersten bile başarısız olsalar dahi mezun olması mümkün değildir. Bu nedenle pek çok öğrenci tarafında tek ders sınavı merak edilmektedir. Öğrencilerin tek ders sınavı ile ilgili sorulan soruların başında Tek ders sınavı nedir? Üniversitelerde tek ders sınavlarına kimler girebilir? Soruları gelmektedir. Bu ve benzeri sorulasın cevabını sizler için derledik.

Tek Ders Sınavı Nedir Üniversitelerde Tek Ders Sınavlarına Kimler Girebilir


Üniversite kaydı olan öğrenciler üniversitelerin kendileri için bulundurdukları ders kotasını doldurmadan mezun olma imkânları bulunmamaktadır. Bu nedenle pek çok kişi tarafında sınavların geçilmesi oldukça önemli olmaktadır.

Tek Ders Sınavı Nedir?

Bireyin üniversiteden mezun olması için geçmesi gerekene ders bir tane ve bu dersi geçemediği için mezun olamıyor ise tek ders sınavı olarak bilinmektedir. Özellikle öğrencinin başarısı 2. 00 olan dönem geçme notunun üstünde olsa dahi tek ders sınavına girmek zorundadır. Eğer öğrencinin genel ortalaması 2. 00 notunun altında olması halinde kesinlikle bu 2.00 durumu düzelene kadar tek ders sınavına girmektedir.

Üniversitelerde Tek Ders Sınavlarına Kimler Girebilir?

İlk olarak her hangi bir üniversiteden mezun olunması için gerekli şartların yerinde getirilmesi gerekmektedir. Örneğin Hacettepe üniversitesi için bu durum oldukça net ve açıktır. Bir öğrenci mezun olması için 240 Aks durumu olması gerekir ve genel ortalama 2. 00 notunun altında olmaması şarttır.

Aksi takdir de muhtemelen zararlı olabilmekte ve mezun olması oldukça zordur. Bu nedenle öğrenci tek ders sınavına girmektedir. Tek ders sınavında başarılı olması halinde kalan f notlu dersi geçerek mezun olabilmektedir. Eğer öğrenci tüm derslerini geçtiği hale ortalaması 2. 00 ise bir dersten veya birkaç dersten tek ders sınavına girmesi gerekebilir.