Eğitim Tespit Muayenesi Nedir, Nasıl Yapılır? Araç Tespit Muayenesinde Nelere Bakılır?

Tespit Muayenesi Nedir, Nasıl Yapılır? Araç Tespit Muayenesinde Nelere Bakılır?

15.04.2022 - 17:12 | Son Güncellenme:

Tespit muayenesi, araçlar için yapılan ve aracın durumunun belirlenmesi aşamasında yapılmaktadır. Tespit muayenesi, araçta yapılan bazı tadilat işlemlerinden sonra kontrol yapılma işlemidir. Tespit muayenesinde bazı kriterlere bakılmaktadır. Tespit muayenesi nedir? Tespit muayenesi nasıl yapılır? Araç tespit muayenesinde nelere bakılır? İşte, detaylar.

Tespit Muayenesi Nedir, Nasıl Yapılır Araç Tespit Muayenesinde Nelere Bakılır

Tespit muayenesi, söz konusu araçlar için yapılan bazı tadilat işlemleri projeye uygun olduğunun tespiti için yapılmaktadır. Tespit muayenesi yapılması, tadilat işlemlerinin çevreye ve araç sahibinde bir sorun oluşturmaması için yapılmaktadır. 

Haberin Devamı

Tespit Muayenesi Nedir, Nasıl Yapılır?

Tespit muayenesinde, araç için yapılan tadilat işlemlerin yasaya ve kanuna uygunluk kontrolünün yapılması ve her hangi bir kayıp yaşanmaması için zorunlu yapılmalıdır. Araç tespit muayenesi talebinin oluşturan konulardan bahsedecek olursak;

Taksimetre taktırılması,

Motor numarası kontrolü

Araç üzerine logo montajı

Şasi numarası tespiti

Hususi araçların ticariye dönüştürme işlemleri

Servis araçlarına kuşak takılması ve sökülmesi

Araç Tespit Muayenesinde Nelere Bakılır?

Egzoz gazı ölçüm muayene belgesi

LPG araçlarda sızdırmazlık raporu

Aracın vergi ve trafik cezasının olmamasının ispatı

Zorunlu yapılması gerekilen trafik sigortası

Kimlik belgesi 

Aracın ruhsatı

Araç tespit muayenesi randevu alınarak gerçekleştirilmektedir. Tespit muayenesinde geçemeyen araçların yeniden randevu alması gerekmektedir. Araç tespit muayenesinde istenilen bilgi ve belgeler farklılık göstermektedir. Araç tespit muayenesine giren araçların herhangi bir borcunun olmaması ve evrakların tam olması gerekmektedir. Ticari ve özel araçlar için araç tespit muayenesi önemlidir.