Eğitim Uçurtma Avcısı - Kitap Özeti Oku, Konusu, Karakterleri Ve Sayfa Sayısı

Uçurtma Avcısı - Kitap Özeti Oku, Konusu, Karakterleri Ve Sayfa Sayısı

13.04.2023 - 17:19 | Son Güncellenme:

İlk kez 2003 yılında Amerika ve İngiltere'de yayımlanan Uçurma Avcısı kitabının yazarı Khaled Hosseini'dir. Yayımlandığı ilk günden itibaren dünya çapında büyük yankı uyandıran kitap, 2007 yılında Orange Readers ödülüne layık görüldü. Uçurtma Avcısı kitabının özetini ve karakterleri hakkında merak edilenleri derledik.

Uçurtma Avcısı - Kitap Özeti Oku, Konusu, Karakterleri Ve Sayfa Sayısı

Yönetmenliğini Marc Forster üstlendiği Uçurtma Avcısı filminin senaryosunu David Benioff yazmıştır. Elham Ehsas, Khalid Abdalla, Mustafa Aidan ve Atossa Laoni'nin başrolleri paylaştığı film Satellite En İyi Müzik ve Film Eleştirmenleri Derneği En İyi Yönetmen ödülünü kazanmıştır. 

Haberin Devamı

 Uçurtma Avcısı Kitap Özeti Oku

 Hasan ile Emir, birlikte büyüyen iki süt kardeştir. Hasan'ın Emir için yapmayacağı hiçbir fedakarlık yoktur. Bir gün uçurma yarışmasında Emir, elinden uçurtmayı kaçırır. Hasan, uçurtmanın peşinden koşar ancak bir çetenin eline düşer. Çetenin reisi Hasan'ı önce döver sonra ona tecavüz eder. Çalılıkların arasından süt kardeşinin uğradığı zulmü gören Emir, sadece izlemekle yetinir. 

 Hasan da Emir de yaşananlar hakkında kimseye bir şey söylemez. Bu olay ikisinin arasının açılmasına neden olur. Emir, arkadaşı Hasan'ın uğradığı zulme üzülmek yerine ondan uzaklaşır. Daha da ileriye giderek Hasan'ı, tamamen suçsuz olmasına rağmen hırsızlıkla suçlar. Bu iftira Hasan ve babası Ali'nin konaktan kovulmasına neden olur. 

Haberin Devamı

 Ancak yıllar sonra Hasan, yaşadıklarını anlatan bir roman kaleme alır ve Emir'i affeder. 

 Uçurtma Avcısı Konusu 

 Kitapta Afganistan'da yaşanan iç savaş, ırkçılık, zengin-fakir ayrımı iki süt kardeş üzerinden anlatılır. 

 Uçurtma Avcısı Karakterleri

 1- Emir 

 Küçük yaşta annesini kaybeden Emir, bolluk içinde büyümesine rağmen her zaman annesinin yokluğunu çeker. Babası ve adamları etrafında pervane olsa da sevgisiz bir şekilde büyür. Bu da hırçın ve bencil bir çocuk olmasına neden olur. Emir'in kurduğu ilişkiler de yüzeyseldir. En yakın dostuna bile güvenmez. Bunun nedeni ise her şeyden önce kendi rahatını ve güvenliğini düşünmesidir. 

 2- Hasan 

 Arkadaşı için ölümü bile göze alacak kadar fedakar olan Hasan, Emir'in aksine fakir bir çocuktur. Sessiz ve içine kapanıktır. Fedakar bir çocuk olan Hasan, küçük yaştan itibaren çalışmak zorunda kaldığı için okuma - yazmayı öğrenememiştir. Buna rağmen en yakın arkadaşı olan Emir'in okuduğu hikayeleri merakla dinler. Hasan'ın en büyük hayali ise büyüyünce herkes tarafından okunan bir yazar olmaktır. 

3- Ali 

 Hasan'ın babasıdır. Emir ve babasının yaşadığı konakta hizmetçi olarak çalışır. Tek istediği oğlunun kendi çektiklerini çekmemesi ve daha rahat bir yaşam sürmesidir. Bunun için var gücüyle çalışır ve hiçbir fedakarlıktan kaçınmaz. 

Haberin Devamı

 4- Baba. 

 Emir'in babasının adı romanda geçmemektedir. Afganistan'ın en zengin insanlarından biri olan Baba, yardımsever biridir. Özellikle fakirlere her zaman yardım etmeye çalışır. 

 Uçurtma Avcısı Sayfa Sayısı 

 375 sayfadır.