Eğitim Udi Hindi Yağı Faydaları Nelerdir? Udi Hindi Yağı Nasıl Kullanılır?

Udi Hindi Yağı Faydaları Nelerdir? Udi Hindi Yağı Nasıl Kullanılır?

03.12.2021 - 16:10 | Son Güncellenme:

Asya ülkelerinin hemen hemen hepsinde bulunan udi hindi ağacı mevsim fark etmeksizin yaprak dökmeyen bitki olarak bilinir. Toz ve yağ şeklinde de kullanılabilir. Udi hindi yağının faydaları saymakla bitmez. Mikrop kırıcı özelliği bulunan udi hindi yağı boğaz ağrısı, burun tıkanıklığı, bademcik iltihabı, mide ağrısı ve cilde iyi gelir. Ancak udi hindi yağının aşırı tüketiminin zararları olabilir. Bu yüzden kullanımı konusunda dikkatli olunmalıdır. Udi hindi yağı faydaları nelerdir? diyorsanız “Udi hindi yağı nasıl kullanılır?” içeriğimizden detaylıca öğrenebilirsiniz.

Udi Hindi Yağı Faydaları Nelerdir Udi Hindi Yağı Nasıl Kullanılır

Uzakdoğu’dan gelen udi hindi bitkisi genellikle yağ ve toz halinde kullanılır. Şifalı bir bitkili olan udi hindi yağının insan sağlığı açısından faydaları çoktur. Malaya ve Hindistan adalarında sıkça rastlanan ve Asya ülkelerinin çoğunda bulunan udi hindi ağacı, yaz ve kış mevsimlerinde yaprak dökmeyen az bilinen bir bitkidir. Alternatif tıpta, koku ve güzellik ürünlerinde kullanılan udi hindi, güçlü bir mikrop öldürücüdür.

Haberin Devamı

Udi Hindi Nedir?

Çok fazla kullanım alanına sahip bu bitkinin bağışık sistemini güçlendirdiği, kış hastalıklarına, mide rahatsızlıklarına ve boğaz ağrılarına iyi geldiği, mikropları attığı bilinmektedir. Aynı zamanda udi hindi bitkisi doğal bir antibiyotiktir ve enfeksiyonlara şifadır. Ağız kokusunu gideren ve burun tıkanıklığını da gideren bu şifalı bitkinin alternatif tıp dışında da kullanıldığı pek çok alan vardır. Tatlı ve keskin kokusuyla parfümlerde kullanılırken aynı zamanda çeşitli kültür ve inançlarda yakılarak tütsü şeklinde kullanımı bulunmaktadır.

Udi Hindi Yağı Faydaları Nelerdir?

- Mikrop kırıcıdır.
- İltihap ve enfeksiyonların vücuttan atılmasını sağlar.
- Cilt yanıkları, kesik, haşerat ısırığı ve egzama gibi cilt hastalıkların tedavi edilmesinde etkilidir.
- Boğaz ağrılarına iyi gelir.
- Antioksidan kaynağı olmasından dolayı vücudun toksinlerden arınmasını sağlayarak kanser hücreleriyle savaşır.
- Kanı temizleyerek kalp ve damar sağlığını korur.
- Mide ağrısına iyi gelir.
- Safra ve böbrek taşlarını eritir.
- Grip ve nezle gibi mevsimsel nedenlerden meydana gelen hastalıklarda tedavi sürecini hızlandırır.
- Burun tıkanıklığına iyi gelir solunum yollarını açar.
- Stresi azaltır, yorgunluğu alır.

Haberin Devamı

Udi Hindi Yağı Faydaları Nelerdir Udi Hindi Yağı Nasıl Kullanılır

 

 

Udi Hindi Nasıl Yapılır?

Cam bir kavanozun içerisine bir çay bardağı kadar gerçek zeytinyağını ve iki çay kaşığı kadar udi hindi tozu eklenir. Kavanozun kapağı kapatılarak karışım iki hafta boyunca bekletilir. Ayrıca güneş altında bekletilirse daha etkili olabilir.

 Hazırlanan udi hindi yağı egzama kaşıntılarına ve cilt yanıklarına karşı kullanılabilir. Aynı zamanda udi hindi tozu bal ile karıştırılarak tüketildiğinde ağrı kesici etkisi verecektir.

 Udi Hindi Yağı Nasıl Kullanılır?

 Acı bir tada sahip olan udi hindi bitkisi çay şeklinde tüketilmesinin yanında pekmez ve bal ile karıştırılarak tüketildiğinde daha tatlı bir lezzetle keyif verecektir. Udi hindi karışımını günde 2 tatlı kaşığı olacak şekilde yemek vakitlerinden yarım saat önce tüketilmesi tavsiye edilir.

Udi hindi yağının bir bardak suyun içerisine birkaç damla damlatılarak tüketilmesi de sağlık açısından takviye edici ve destekleyici beslenme için tavsiye edilmektedir.

Haberin Devamı

Çoğunlukla yağından daha çok toz halinin kullanılması tavsiye edilen udi hindi bitkisi kısa ve özetle şu şekillerde kullanılabilir;

- Udi hindi çayı yapılabilir
- Bal ile karıştırılabilir
- Maskesi yapılabilir
- Suya damlatılabilir
- Pekmez ile karıştırılabilir