Eğitim Üniversiteli öğrencilere renkli karşılama töreni

Üniversiteli öğrencilere renkli karşılama töreni

03.10.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Üniversitelerde yaklaşık 7 milyon öğrenci ve 183 bin 238 öğretim üyesi için 2023-2024 akademik yılı dün başladı. 900 bine yakın genç de ilk kez üniversiteli olmanın heyecanını yaşıyor.

Üniversiteli öğrencilere renkli karşılama töreni

MİNE ÖZDEMİR GÜNELİ- 6 Şubat’ta gerçekleşen Kahramanmaraş depremleri nedeniyle geçtiğimiz akademik yıl uzaktan eğitimle tamamlanmıştı. Bu yıl eğitimler yüz yüze yapılacak.

Haberin Devamı

Birçok üniversite, açılış haftasına özel hazırladıkları renkli programlarla öğrencilerini karşılıyor. Üniversitelerden ilk gün manzaraları şöyle:

Ege Üniversitesi: Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, kampüse dönen öğrencileri boyoz, börek ve çay ikramıyla karşıladı. Karşılamanın ardından öğrenciler, oryantasyon eğitimlerine katıldı.

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi: Üniversitede, öğrencilerin yurtlara yerleşme sürecinden ihtiyaç duyacağı her konuda destek birimi oluşturuldu. Rektör Prof. Dr. Hasan Uslu öğrencilere ve ailelerine çorba ikram etti.

Gazi Üniversitesi: Öğrencilerine açılış haftasında oryantasyon programı hazırlayan üniversitede, dün Yeni Nesil Açılış Dersi işlendi. 

Fırat Üniversitesi: Üniversiteye yeni katılan öğrenciler, davul, klarnet ve çiçeklerle karşılandı. Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş beraberindekiler öğrencileri karşılayarak çiçek verdi. Karşılama törenini gören öğrenciler, şaşkınlık yaşadı.