Eğitim Uzaktan eğitime geçildi

Uzaktan eğitime geçildi

25.10.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

İstanbul Küçükçekmece’de, bir konut şantiyesinin istinat duvarının önceki gün yıkılması nedeniyle alanın yanında yer alan İstanbul Arel Üniversitesi’nin 3 katlı binası çökmüştü.

Uzaktan eğitime geçildi

Olay sonrasında herhangi bir can kaybı ve yaralanma meydana gelmezken üniversitenin Sefaköy Yerleşkesi’nde 2000 yılı öncesinde inşa edilen binası kullanılamaz hale geldi. Şantiye alanına komşu 5 apartman ve 1 yurt binası olmak üzere toplam 6 bina ise tedbir amaçlı tahliye edildi. İncelemelerin ardından inşaat alanında dolgu işlemleri yapılmaya başlandı. Olayla ilgili Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı da soruşturma başlattı.

Haberin Devamı

‘Fore kazıklar çöktü’

Küçükçekmece Kaymakamlığı konuyla ilgili dün yaptığı açıklamada Kemalpaşa Mahallesi’nde 2019’da bir inşaat firması tarafından başlatılan konut projesi şantiye alanında fore kazıklarının çökmesi sonucu üniversite binasının zarar gördüğünü vurguladı. Açıklamada “Kaymakamlığımız Kriz Merkezi tarafından, şantiye alanına komşu 5 apartman ve 1 yurt binası olmak üzere toplam 6 bina tedbir amaçlı tahliye edilmiştir. Tahliye edilen binalardaki 128 hanede ikamet eden vatandaşlarımız ile yurtta kalan 71 öğrencimiz ilçemizde bulunan otel ve misafirhanelere yerleştirilmiştir” denildi.

Uyarılar dikkate alınmadı

Sefaköy Yerleşkesi’ndeki binaların bir kısmının kullanılamaz hale geldiğini açıklayan İstanbul Arel Üniversitesi, tedbir amaçlı  uzaktan eğitime geçildiğini duyurdu. Açıklamada “Sefaköy Yerleşkesi’nde eğitim faaliyetlerinin geçici bir süre için online olarak devam edilmesine ve en kısa sürede diğer yerleşkelerimizde öğrencilerimizin eğitimlerine fiziki devam etmesi için ivedi çalışmaların başlatılmasına karar verilmiştir” ifadelerine yer verdi. Kampüse gelerek bilgi alan bazı öğrenciler binanın zarar görmesi nedeniyle üzgün olduklarını, ders işlerken de iş makinelerinin üç kez teğet geçtiğini ve uyarılara rağmen böyle bir durumun yaşandığını söyledi.