Eğitim Vitrum Sphere Nedir, Neyi Belirtir? Sfer Kaç Olmalıdır?

Vitrum Sphere Nedir, Neyi Belirtir? Sfer Kaç Olmalıdır?

20.04.2022 - 16:19 | Son Güncellenme:

Vitrum sphere, göz reçetisini ifade etmektedir. Göz muayenesinin ardından, göz doktoru göz reçetesi vermektedir. Göz reçetesinde yer alan sayılar, vitrum sphere anlamını taşımaktadır. Peki, vitrum sphere nedir? Vitrum sphere neyi belirtir? Sfer kaç olmalıdır sizler için ayrıntıları ile birlikte derledik.

Vitrum Sphere Nedir, Neyi Belirtir Sfer Kaç Olmalıdır

 Vitrum sphere ölçülen lens miktarını belirtmektedir. Hipermetropluğu veya miyopluğu düzeltmek için reçetelendirilirken sfer terimi kullanılmaktadır.

Haberin Devamı

 Vitrum Sphere Nedir?

 Vitrum sphere, gözün tüm meridyenlerinin eşit olduğu anlamını taşımaktadır. Günümüzde göz bozuklukların hepsi lens veya gözlük ile giderilmektedir. Vitrum spherede değer (+) ise hipermetrop, değer (-) ise miyop anlamına gelmektedir. Değerin boş olması durumunda, sferik bir bozukluk olmadığı anlamını taşımaktadır.

 Vitrum Sphere Neyi Belirtir?

 Gözlük reçetesinde yer alan vitrum sphere terimi, herkeste olan görme sorunlarını değerler ile açıklamaktadır. Miyop veya hipermetropluk derecesini gösteren vitrum sphere, hastanın kendisi tarafından okunsa da anlaşılmamaktadır. Şemalı bir şekilde kurallarına uygun olarak yazılan göz reçetesi, gözün durumu hakkında bilgi vermektedir. 

 Sfer Kaç Olmalıdır?

Haberin Devamı

 Tüm sağlıklı bireylerde belli bir yaştan sonra göz sorunları yaşanmaktadır. Göz doktorunun muayene sonucunda yazmış olduğu reçete başta karışık gelse de bir kere öğrenildikten sonra kolay bir şekilde okunmaktadır. Sferik camların numarası, kişinin göz sağlığına göre değişiklik göstermektedir. Miyop hastalarında sfer en fazla -2.00 dereceyken, hipermetrop hastalarında sfer en fazla +1.00 derece olmaktadır. Yer alan değerde plan yazısı varsa, gözde bozukluk yok anlamına gelmektedir.