Eğitim Yapay zekâ üniversite müfredatlarına giriyor

Yapay zekâ üniversite müfredatlarına giriyor

17.01.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) ile Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), yapay zekâ ve dijital teknolojilerle ilgili derslerin üniversite müfredatlarına dahil edilmesine ilişkin iş birliği yapacak.

Yapay zekâ üniversite müfredatlarına giriyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu ile YÖK Başkanı Erol Özvar’ın katılımıyla iki kurum arasındaki iş birliğinin protokol imza töreni ve BTK Akademi Yapay Zekâ Zirvesi’24 gerçekleştirildi.

Haberin Devamı

Törende yaptığı konuşmada, dijital teknolojilere ilişkin kamu ve özel sektör dâhil olmak üzere tüm paydaşlarla iş birliklerini geliştirmeye büyük önem verdiklerini kaydeden YÖK Başkanı Özvar, protokol hakkında şunları söyledi: “BTK Akademi tarafından verilen derslerin üniversitelerimizin müfredatlarına dâhil edilmesini ve bu derslerin kredilendirilmesini planlamaktayız.

Derslerin üniversitelerimizin ders havuzlarına dâhil edilmesi Kurulumuz bünyesinde oluşturulan ‘Çalışma Grubu’ marifetiyle gerçekleştirilecektir. BTK Akademi dersleri öğrenciler tarafından çevrimiçi veya dışı olarak takip edilecek, sınavlar ise üniversitelerimizde yüz yüze şekilde gerçekleştirilecek. Bu zannediyorum, Türk yükseköğretim tarihinde bir ilk adımı ifade ediyor.”