Eğitim YÖK, 3 dilde Filistin bildirisi yayınladı

YÖK, 3 dilde Filistin bildirisi yayınladı

20.10.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) ve Türkiye’deki 208 üniversite, 3 dilde ortak bildiri yayımlayarak İsrail’in Filistin’e saldırılarını kınadı.

YÖK, 3 dilde Filistin bildirisi yayınladı

Bildiride İsrail’in Gazze’deki El-Ehli Arap Hastanesi’ni hedef alarak, yüzlerce Filistinli sivilin ölmesine ve yaralanmasına neden olan saldırılarının Türkiye akademik camiası olarak şiddetle kınandığı belirtildi.  

Haberin Devamı

Uluslararası hukuk ilkelerinin açık ihlali söz konusu olduğuna dikkat çekilen bildiride, tüm saldırıların ve şiddet eylemlerinin derhal durdurulması çağrısında bulunuldu.  

Ayrıca Türkiye tarafından, bölgede kalıcı bir barışın tesisi amacıyla iki devletli vizyon temelinde yapılan diplomatik girişimlerin desteklendiği vurgulandı. 

TÜBA da kınadı

Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) de dün yaptığı açıklamada İsrail’in Filistin’e işgal ve saldırılarıyla uluslararası hukuku ve insan haklarını ağır biçimde ihlal etmesinden derin endişe duyulduğunu belirterek Filistin’e yapılan saldırıları kınadı. İsrail’i hukuk dışı orantısız saldırılara son vermeye ve tüm tarafları uluslararası hukuka uymaya, sivillerin hayatlarını korumaya ve barışçıl bir çözüm için çalışmaya çağıran TÜBA, uluslararası toplumun hukuk normlarının ihlali durumunda hesap verebilirliği sağlaması gerektiğini kaydetti.