Eğitim YÖK’ten istihdamı artıracak düzenleme

YÖK’ten istihdamı artıracak düzenleme

18.06.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) üniversite mezunlarının istihdam edilebilirliğine katkı sağlamak üzere öğrencilerin uygulama eğitimlerine ilişkin mevzuatta düzenleme yaptı.

YÖK’ten istihdamı artıracak düzenleme

 

Dün Resmi Gazete’de yayımlanan Yükseköğretimde Uygulamalı Eğitimler Çerçeve Yönetmeliği ile uygulamalı eğitim türleri, işletmede mesleki eğitim, staj ve uygulamalı ders olmak üzere 3 şekilde tanımlandı. Yeni  düzenlemeyle sigorta ve ücret ödenmesi konusunda kavramsallaştırmadan kaynaklı  sorunlar, ortadan kaldırıldı. Bu kapsamda öğrencilere hak ettikleri ücretlerin ödenmesi sağlanacak, öğrenciler iş kazası ve meslek hastalıklarına karşı sigortalanacak.

Haberin Devamı

Yönetmelikte ayrıca mühendislik, sağlık, eğitim bilimleri, fen, sanat, spor ve sosyal bilimler alanındaki ön lisans ve lisans düzeyindeki örgün mesleki eğitim programlarında yaptırılan uygulamalı eğitimlere ilişkin genel usul ve esaslar belirlendi. Üniversiteler de bu çerçevede kendi alt mevzuatlarını hazırlayacak. YÖK Başkanı Yekta Saraç Twitter’dan konuyla ilgili “Üniversite mezunlarımızın istihdam edilebilirliğine katkı sağlayacak bu önemli düzenlememizin yükseköğretimimiz açısından hayırlı olmasını diliyoruz” mesajını yayınladı.