Eğitim YÖK’ten kadınlar için güvenli kampüs adımı

YÖK’ten kadınlar için güvenli kampüs adımı

11.06.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Türkiye’de görev yapan kadın rektörlerle akademide kadının güçlenmesine yönelik çalışma başlattı. Bu kapsamda güvenli kampüs konusunda belirlenecek kriterlere göre üniversiteler bir sıralamaya tabi tutulacak ve bu sıralama kamuoyuyla paylaşılacak.

YÖK’ten kadınlar için güvenli kampüs adımı

 

Kadın rektörlerle bir araya gelen YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, toplantıda yaptığı konuşmada “Akademide kadının güçlenmesine yönelik bir çalışma başlatıyoruz. Kadın rektörlerimizle müzakere ettiğimiz husus, kadın akademisyen oranlarıyla ilgili bu gelişimin daha da güçlü şekilde nasıl devam ettirileceği, bunun üst yönetici başlığı altında nasıl daha da ileri götürüleceği hususuydu” diye konuştu.

Haberin Devamı

Saraç konuşmasında ayrıca kız öğrencilerin bulunduğu kampüslerde daha rahat, güvenli, huzurlu bir şekilde eğitimlerini sürdürmelerine yönelik nasıl tedbirler alınacağı hususlarını da müzakere ettiklerini söyledi.

Kadın rektörlerden bu süreçleri kendi aralarında değerlendirerek raporlaştırmalarını istediklerini söyleyen Saraç, “Karar mekanizmalarımıza da bu raporu yansıtacağımız konusunda sözümüzü ifade ettik” dedi. Yekta Saraç, kampüslerdeki kadına yönelik tacizle ilgili cezaların yetersiz olduğu konusunda görüş bildirilmesine yönelik mevzuatta bir değişiklik gerekmesi halinde yasamanın bu konuya çok olumlu yaklaşacağına inandığını kadın rektörlere aktardığını dile getirdi.