Eğitim Zara Ne Demek, Zara İsminin Anlamı Nedir? Zara Tdk Sözlük Anlamı Nedir?

Zara Ne Demek, Zara İsminin Anlamı Nedir? Zara Tdk Sözlük Anlamı Nedir?

25.09.2023 - 12:00 | Son Güncellenme:

Zara ismi kız çocuklarına verilen isimler arasında yer almaktadır. Anne ve baba olmaya hazırlanan çiftler çocuklarına isim ararken Zara isminin de anlamını merak etmektedir. Zara ne demek, Zara isminin anlamı nedir? Zara TDK sözlük anlamı nedir? İşte, merak edilen tüm detaylar.

Zara Ne Demek, Zara İsminin Anlamı Nedir Zara Tdk Sözlük Anlamı Nedir

Zara ismi genelde kız çocuklarına verilen bir isimdir. Bu isim oldukça popüler olması nedeni ile anlamı da merak edilmektedir. Zara isminin Türk Dil Kurumuna göre anlamı araştırılmaktadır.

Zara Ne Demek, Zara İsminin Anlamı Nedir?

Zara isminin farklı anlamları vardır. Namuslu ve varsıl, asil, uysal, güzel, ilkel gibi anlamları bulunur. Zara isminin anlamı oldukça güzel olduğu için bu isim kız çocuklarına verilebilmektedir. Zara isminin kökeni İspanyolcadan gelmektedir.

Zara TDK Sözlük Anlamı Nedir?

Zara ismi TDK'ya göre Sivas'ın bir ilçesinin ismidir. Yerel Türkçedeki anlamı ise kaba ve ilkel anlamlarında gelmektedir. Zara ismine sahip kişiler eğlenceli ve çekici karakterleri ile ön plana çıkmaktadır. İnsanların kalbini kolay bir şekilde kazanabilir. Dışarıya karşı samimi görünmelerine rağmen aslında çok samimi bir yapıları bulunmamaktadır. Sabit fikirli yapıları yoktur.