Eğitim Zift Nedir, TDK Sözlük Anlamı Ne Demek? Zift Ne İşe Yarar?

Zift Nedir, TDK Sözlük Anlamı Ne Demek? Zift Ne İşe Yarar?

02.09.2022 - 15:59 | Son Güncellenme:

Zift, Arapça kökenli bir kelimedir. Dilimize Arapça dilinden geçmiştir ve sıklıkla kullanılır. Zift, katrandan yapılan, siyah ve katı bir maddedir. Zift nedir ve ne işe yarar sizler için ayrıntıları ile derledik.

Zift Nedir, TDK Sözlük Anlamı Ne Demek Zift Ne İşe Yarar

Zift, asfalt yolların yapımında kullanılan bir maddedir. Katı haldeyken kırılması zor olduğundan asfaltlarda tercih edilir.

Zift Nedir, TDK Sözlük Anlamı Ne Demek?

Zift, katran ya da diğer organik maddelerin buharlaşması ya da damıtılması sonucu oluşan bir maddedir. Az ısı ile erir, rengi siyahtır ve kolay kırılır. Zift, Arapça kökenli bir sözcüktür ve dilimize Arapça dilinden geçerek sıkça kullanılır. Zift, her ne kadar madde olsa da benzetme anlamına göre koyu renk ya da simsiyah anlamında da kullanılır.

Zift Ne İşe Yarar?

Zift, katrandan elde edilen katı, siyah bir maddedir. Çabuk erimesi ve katı haldeyken kolay kırılması ziftin özellikleri arasındadır. Zift, asfalt yol inşaatında ve ahşap teknelerin altını kalafat etmekte kullanılır. Zift, siyah renk olduğundan siyah olan farklı maddeler için de benzetme amacıyla kullanılan bir sözcüktür.