Egzersizler Egzersizinizi ihtiyacınıza göre seçin

Egzersizinizi ihtiyacınıza göre seçin

31.01.2018 - 14:05 | Son Güncellenme:

Spor yapmak hem kadınlar hem de erkekler tarafından tercih edilen bir etkinliktir. Spor, genellikle sağlıklı ve formda olma amacıyla yapılmaktadır. Özellikle diyet ve egzersizi aynı anda yapacaksanız bu yazıyı okumalısınız.

Egzersizinizi ihtiyacınıza göre seçin

Kilonuz ne olursa olsun yaktığınız ortalama kalori bellidir. Sabit bir şekilde spor yapmak yerine güzel bir egzersizprogramıyla kalorilere veda edebilirsiniz.

Haberin Devamı

Squat

Kalça ve basen bölgesi için yapılan squat oldukça zor bir spor türüdür. Squat yaparken dikkat etmeniz gereken en önemli nokta, bacaklarınızı önceden ısıtmış olmanızdır. Bunun yanı sıra sırtınız dik bir pozisyonda ve kalçanız yere olabildiğince yakın olmalıdır. Otuz dakika boyunca yapacağınız bu egzersiz,yaklaşık 230 kalori yakmanızı sağlar.

Bisiklet

Bisiklet egzersizi, yaktırdığı kalori bakımında açık havada ve spor salonunda olmak üzere ikiye ayrılır. Spor salonunda kullandığınız bisikleti yarım saat kadar kullanıyorsanız ortalama 200 kalori yakıyorsunuz demektir. Tabi bu kalori miktarı hesaplanırken pedalı çevirme hızı da oldukça önemlidir. Eğer yavaş çeviriyorsanız daha az kalori yakmış olabilirsiniz.

Haberin Devamı

Eliptik bisiklet

Eliptik bisiklet, ayakta yapıldığı için neredeyse tüm kaslarınızı çalıştırmaktadır. Bu nedenle uygulaması oldukça zor biregzersiz türüdür. Eliptik bisikletle 20 dakika çalışmak yaklaşık 210 kalori yakmanızı sağlar.

Boks

Acil kilo vermeniz gerekiyorsa kesinlikle boks yapmanızı öneririz. Boks, kaslarınızı güçlendirerek hızlıca yağ yakmanızı sağlayan en önemli spor dallarından biridir. Bir saat boyunca kum torbasıyla yaptığınız boks antrenmanı 450 kalori yaktırmaktadır. Aynı sürede ringde yapılan boks ise 650 kalori yaktırmaktadır.

İp atlamak

İp atlamak ciddi kondisyon gerektiren sporlardan biridir ve oldukça zordur. Yarım saat boyunca hiç durmadan ip atlarsanız 270 kalori yakmış olursunuz. Ayrıca ip atlarken zıplayacağınız için fazlaca terleyebilirsiniz.

Ağırlık çalışmak

Kilo verdikten sonra ağırlık çalışmanız önerilir. Vücudunuzdaki yağ oranı fazlaysa kesinlikle ağırlık çalışmamalısınız. Yarım saatlik bir çalışma sonucunda 210 kalori yakabilirsiniz.

Mekik

Genellikle göbek bölgesinden şikayetçi olan insanlar evde ya da spor salonlarında mekik çekmektedir. Bu şekilde karın kasları güçlendirilerek yağların yakılması hedeflenmektedir. 20 dakikalık mekik egzersiziyle yaklaşık 120 kalori yakabilirsiniz.

Yazarlar