Gündem MEB Ehliyet sınav sonuçlarını açıkladı mı? (7 Ekim Ehliyet sınav sonuçları)

MEB Ehliyet sınav sonuçlarını açıkladı mı? (7 Ekim Ehliyet sınav sonuçları)

19.10.2017 - 07:35 | Son Güncellenme:

7 Ekim'de yapılan Ehliyet sınavının sonuçları için heyecanlı bekleyiş sürüyor. MEB resmi internet sitesi üzerinden erişime açılacak olan Ehliyet sınavının sonuçlarına göre 70 puan alan adaylar direksiyon sınavına girmeye hak kazanacak.

MEB Ehliyet sınav sonuçlarını açıkladı mı (7 Ekim Ehliyet sınav sonuçları)

7 Ekim’de gerçekleştirilen Ehliyet sınavının sonuçları bugün ilan edilecek. Adaylar sonuçlarını MEB internet sitesi üzerinden T.C. kimlik numaraları ile öğrenebilecekler. Sınavdan en az 70 puan alan adaylar, direksiyon sınavına girmeye hak kazanacaklar.

Haberin Devamı

EHLİYET SINAV SONUÇLARI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

2017 YILI SON EHLİYET SINAVI NE ZAMAN YAPILACAK?
Ehliyet sınavı, her yıl 5 defa düzenlenir. 7 Ekim’de düzenlenen sınavda yeterli puanı alamayan ve başarısız olan adaylar, 2017 yılının son ehliyet sınavına 23 Aralık’ta girebilirler. Son ehliyet sınavı 23 Aralık’ta saat 14.00’da yapılacak ve sınav sonucu 4 Ocak 2018’de açıklanacak.

DİREKSİYON SINAVI NE ZAMAN YAPILACAK?

Direksiyon sınavı, ehliyet sınav sonuçlarının açıklandığı bugün itibariyle 15 gün içerisinde gerçekleştirilir. Direksiyon sınav sonuçları da sınav komisyonu tarafından aynı gün adaylara açıklanır.

DİREKSİYON SINAVINA NELERE DİKKAT EDİLMELİDİR?

Haberin Devamı

Direksiyon sınavında adayların başarılı olabilmeleri için en az 70 puan almaları gerekir. Sınavda adayların yapacakları her hata sonucunda puan kesilir. Sınavda ilk olarak adaylara, aracın tanınması ile ilgili sorular sorulur. Ardından sınav komisyonu ve sürücü adayı araca biner. Sürücü adayının araca bindiği andan itibaren; ayna ve koltukların ayarlanmasından emniyet kemerinin takılmasına, dönüş kurallarına uyulmasından direksiyon hakimiyetine kadar pek çok noktaya dikkat edilir ve puan verilir. Bunlar dışında gerekli zamanlarda mekanik düğmelerin kullanımı, aracın düzgün hareket ettirilmesi, geçiş kurallarına uyma, hız kurallarına uyma, geri geri gelebilme gibi noktalar da sınav komisyonu tarafından dikkate alınan sınav kriterleridir. Sınavı başarıyla geçen adaylar, stajyer ehliyet alırlar.

STAJYER EHLİYET UYGULAMASI

Direksiyon sınavından en az 70 puan alan adaylar, stajyer ehliyet almaya hak kazanırlar. Adaylara iki yıl süre verilir. Bu iki yıllık süre içinde adayların 75 ceza puanına ulaşmaması gerekir. 75 ceza puanına ulaşmayan adaylar stajyer olmaktan çıkarlar. 75 ceza puanına ulaşan adayların ise ehliyetleri alınır ve bu adaylar psiko teknik teste girerler. Test sonucuna bağlı olarak da ehliyet alınabilmesi için yeniden sürücü kursuna kayıt olunarak ehliyet sınavına girilmesi gerekebilir. Bazı ceza puanları;

Haberin Devamı

- Kırmızı ışık ihlali 10 ceza puanı
- Emniyet kemeri takmamak 20 ceza puanı
- Cep telefonu ile konuşmak 10 ceza puanı
- Ruhsatsız araç kullanmak 10 ceza puanı