Tatil Eiffel Kulesi kapatıldı!

Eiffel Kulesi kapatıldı!

13.04.2018 - 15:13 | Son Güncellenme:

Eiffel Kulesi, Paris'e gelen turistlerin mutlaka ziyaret ettikleri yerlerden biri. Her yıl milyonlarca turisti ağırlayan Eiffel, Fransa'daki grevlerden etkilendi. Grev kararı sonucu kulenin kapanması en çok turistleri etkiledi. Peki Eiffel Kulesi nerede ve nasıl gidilir? Tüm bu bilgiler ve daha fazlası haberde.

Eiffel Kulesi kapatıldı

Eiffel Kulesi, Fransa'da süren grevlerden etkilendi. Fransa'nın simgesi haline gelen başkent Paris'teki kule, başlatılan grev sonucu kapatıldı. Kule yönetiminden yapılan açıklamaya göre yaşanan grev sonucu kapatılan Eiffel'e turistler alınmayacak. Geçtiğimiz haftalarda 300. milyonuncu ziyaretçisini ağırlayan Eiffel, Fransa'nın en önemli simgelerinden biri konumunda.Peki Eiffel Kulesi ne zaman ve niçin inşa edildi? Eiffel kulesine nasıl gidilir? Detaylar haberde.

Haberin Devamı

Eiffel Kulesi kapatıldı

Eiffel Kulesi nerede?
Eiffel Kulesi Paris'in yedinci bölgesinde yer alır. Kentin batısında Seine Nehri kıyısında Trocadero ve Champ de Mars parkı arasında yer alan Eiffel Kulesi, günümüzde Fransa'nın en önemli simgelerinden biridir.

9 ve 6 numaralı metro hatlarının Trocadero ve 6 numaralı hattın Bir Hakeim durağı kullanılarak Eiffel kulesine ulaşmanız mümkün. bunun dışında Louvre Müzesi'nden Seine nehri kıyı şeridi takip edilerek hafif tempoda yarım saatte yürüyerek kuleye ulaşabilirsiniz.

Eiffel Kulesi kapatıldı

Eiffel kulesi tarihi hakkında bilinmesi gerekenler...
Kule, Gustave Eiffel tarafından Fransa'nın başkenti Paris'te düzenlenen dünya fuarı için inşa edilmiştir. 1889 yılında, Fransız Devrimi'nin de yüzüncü yıl kutlamaları çerçevesinde ziyarete açılan Eiffel, 300 metre yüksekliğe sahiptir. Bu yükseklik sayesinde Eiffel, New York'taki Empire State binası inşa edilene kadar dünyanın insan yapımı en uzun binası olma ünvanına sahipti.

Haberin Devamı

Demir konstrüksiyon üzerine inşa edilen yapıda turistlerin Paris'i izleyebilecekleri iki kat bulunur. İlk katta aynı zamanda bir de restoran mevcuttur. Kulenin zirvesindeyse mimarı Gustave Eiffel'in yaşadığı oda ve seyir bölgesi bulunur.

Eiffel Kulesi kapatıldı