Teknoloji Eiji Tsuburaya Doodle yapıldı - Eiji Tsuburaya kimdir ?

Eiji Tsuburaya Doodle yapıldı - Eiji Tsuburaya kimdir ?

07.07.2015 - 08:09 | Son Güncellenme:

Eiji Tsuburaya bugün Google tarafından Doodle yapıldı. Eiji Tsuburaya için hazırlanan oyunlu Doodle 10 bölümden oluşuyor. Peki Eiji Tsuburaya kimdir? Eiji Tsuburaya bugün neden doodle yapıldı?

Eiji Tsuburaya Doodle yapıldı - Eiji Tsuburaya kimdir

Gooogle bugün Eiji Tsuburaya doodle'ı ile açtı.Eiji Tsuburaya doodle'ı hem eğlenceli hem de vakit geçirici. Peki Eiji Tsuburaya Doodle'ında ne anlatılmak isteniyor? Yayınlanan 10 bölümlük Doodle ile her bölümde bir film çekiyorsunuz. İlk önce nasıl yapılacağı size gösteriliyor ve daha sonra siz gösterilen yöntemle bir film sahnesi çekiyorsunuz.

Haberin Devamı

Google oyundan çok Eiji Tsuburaya’nın filmlerde yaptığı özel efektlerin nasıl oluşturduğunu basit bir mantıkla anlatmaya çalışmış.

Eiji Tsuburaya kimdir?

Eiji Tsuburaya japon film yönetmenidir. Doğum tarihi 7 Temmuz 1901, Fukuşima, Japonya olan Tsuburaya 25 Ocak 1970 yılında hayatını kaybetmiştir. Eiji Tsuburaya Bir çok bilim kurgu filmine yönetmenlik yapmıştır bunlardan hepimizin çok yakından bildiği film Godzilla‘nın ilk serisidir.

Öte yandan Japonların bir numaraları film yönetmeni olan Eiji Tsuburaya, Godzilla ile ilk eserini vermişti. Sonrasında ise Godzilla dünya çapında bir film haline geldi. Ayrıca Tsuburaya, He-Man gibi filmlerin de özel efekt yönetmenliğini üstlenmişti.