Ekonomi Ekonomi derslerini cep’ten satıyorlar

Ekonomi derslerini cep’ten satıyorlar

24.06.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

Makro ekonomi ve mikro ekonomi ders kitapları, cep telefonu uygulaması oldu. TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi (TOBB ETÜ) ile Hacettepe Üniversitesi’nden karı koca iki akademisyen; bu alanda yazdıkları iki kitabı, ücretli android cep telefonu uygulaması olarak yayımladı.

Ekonomi derslerini cep’ten satıyorlar

TOBB ETÜ ve Hacettepe Üniversitelerinin İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümlerinde öğretim üyesi olarak görev yapan Talha Yalta ile Yasemin Yalta’nın hazırladığı uygulama ile iktisada giriş dersi konuları kolay bir dille; grafikler ve çözümlü soru ve deneme testiyle anlatılıyor. Ücretli uygulamalar, üniversite öğrencileri ile iş sınavlarına hazırlanan mezunları hedefliyor. Dersler ekonomi haberlerinin de desteğiyle yorumlanıyor. Bu kapsamda hazırlanan “Modern Makroekonomiye Giriş” kitabı, 19 lira 99 kuruşa Google Play’de satılmaya başlandı.

Haberin Devamı

TOBB ETÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Talha Yalta, kitapların 6 yıllık bir emeğin ürünü olarak ortaya çıktığını ifade ederek, “Bir kitabın cep telefonu uygulaması olarak tasarlanarak Google Play Store’da yayınlanmasının örneği ülkemizde neredeyse yok. Hal böyle olunca, uygulama-kitapları kendimiz tasarlamak ve yayınlamak durumunda kaldık. ‘Modern Makroekonomiye Giriş’ isimli uygulama-kitabımıza cüzi bir rakam ödeyerek Google Play Store’dan ulaşmak mümkün. Kitap indirildikten sonra, internet erişimi gerekmeden de açılıp kullanılabiliyor. ‘Modern Mikroekonomiye Giriş’ uygulaması da eylül ayında çıkacak” dedi.

Aynı kitapları eylüle kadar kağıt baskı olarak da yayınlayacaklarını ve her birinin 550-600 sayfaya ulaştığını bildiren Prof. Dr. Yasemin Yalta ise uygulama-kitapların öğrencileri bu ağır kitapları taşımaktan kurtaracağını söyledi.