Ekonomi 1.2 milyon yatırımcı Eksun Gıda’ya ortak

1.2 milyon yatırımcı Eksun Gıda’ya ortak

22.03.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Bünyesinde Sinangil ve Gluten Yok markalı ürünler dahil 200’ü aşkın un çeşidini barındıran Eksun Gıda’nın 48,90 TL fiyattan gerçekleşen halka arzına yaklaşık 15 kat talep geldiği duyuruldu.

1.2 milyon yatırımcı Eksun Gıda’ya ortak

Konuyla ilgili açıklamada, “Borsa İstanbul tarihinin rekoru kırılarak tamamlanan halka arz sürecinde 1 milyon 210 bin yatırımcı şirkete ortak oldu. Toplam yatırımcı talebinin yüzde 6,7’sinin karşılandığı halka arzda brüt 980 milyon lira gelir elde edildi” denildi. Yapı Kredi Yatırım liderliğinde ve tamamı sermaye artırımı yöntemi ile gerçekleştirilen halka arzdan elde edilen gelirin kullanım alanıyla ilgili de şu bilgi verildi:

Haberin Devamı

“Şirket, elde edeceği kaynağın yüzde 20’sini Tekirdağ ve Konya’da kurulu un üretim tesislerinde elektrik ihtiyacının karşılanması için yapılacak 28 MW’lık yenilenebilir enerji santrali için yüzde 10’unu ise modernizasyon ve un silosu yatırımları için kullanmayı hedefliyor. Halka arz gelirinin geri kalanı ise finansal borçların ödenmesi için ve işletme sermayesi olarak değerlendirilecek.”

Halka arzı daha güçlü bir mali yapı ve rekabet avantajı elde etme konusunda önemli bir fırsat olarak gördüklerini belirten Eksun Gıda Genel Müdürü Ahmet Demir, “Eksun Gıda’ya güvenerek ortak olan 1.2 milyondan fazla yatırımcıya teşekkür ediyoruz. Eksun Gıda BİST’e şeffaflık ve hesap verebilirlikteki iddiası ile geliyor. Ayrıca hem şirket hem de hakim ortaklar 1 yıl boyunca dolaşımdaki hisse oranını artırmayacaklar” dedi.