Ekonomi ‘1.200 liraya da okul çantası dolar’

‘1.200 liraya da okul çantası dolar’

07.09.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Önde gelen defter ve kırtasiye üreticilerinden Gıpta AŞ.’nin Yönetim Kurulu Başkanı Vecdet Fehmi Şendil, okul alışverişinin 1.200 liradan 8 bin liraya kadar değişen fiyatlardan yapılabileceğini belirtti.

‘1.200 liraya da okul çantası dolar’

MİTHAT YURDAKUL / Ankara - Halka açılan Gıpta AŞ.’nin Yönetim Kurulu Başkanı Şendil, kağıt sektörüyle ilgili bir grup gezeteciye bilgi verdi. Türkiye’de 10 bin civarındaki kırtasiye ürünü satış noktasında, zincir marketler ve e-ticaret platformlarında yüzlerce çeşit defter sattıklarını, müşterileri arasında TBMM ve MİT’in de olduğunu belirten Şendil, “Yurtdışında 20 ülkeye ihracat yapıyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Lisanssız çanta

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) Chicago’da açtığı ihracat merkezinin büyüdüğünü ifade eden Şendil, “Halka arzın hemen akabinde 2023 sonu 2024 başı ABD’de kurulacak şirketin altyapısını oluşturmuş olacağız. Türkiye’de Gıpta markası ile üretim yapıp bu ülkede satacağız” dedi. Okul öncesi alışverişleri de değerlendiren Şendil, 1. sınıfa başlayan bir öğrencinin okul alışverişinin 1.200 liradan 8 bin liraya kadar değişen fiyatlardan yapılabileceğini belirterek, “Spiderman, Barbie gibi lisanslı çanta almazsanız daha ucuzunu bulursunuz. Büyük marketler 2 milyon defter sipariş veriyor. Küçük perakendecilerin bunlarla rekabet etme şansı yok. BİM’den, A101’den, Şok Market’ten de kaliteli defter alabilirsiniz” dedi. 

Haberin Devamı

Önümüzdeki günlerde halka arz için talep toplayacak olan Gıpta AŞ’nin halka arz fonunun yüzde 35-40’ı yurtiçi üretim kapasitesinin artırılmasında, yüzde 40-45’i işletme sermayesi finansmanı ve yüzde 25-60’ı ise finansal borç ödemelerinde kullanılacak.