Ekonomi 1 Bitcoin’in değeri 1 milyon TL’yi aştı

1 Bitcoin’in değeri 1 milyon TL’yi aştı

03.11.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

En tanınan kripto para olan Bitcoin yükselişini sürdürerek 35 bin 984 doları görünce Türk Lirası karşılığı da 1 milyon TL’yi aştı. Bitcoin’in son dönemdeki tırmanışında yakında ticaretinin daha rahat yapılacağı beklentisi etkili olurken Fed Başkanı Jerome Powell’ın faiz konusundaki güvercin açıklamaları da doping etkisi yaptı.

1 Bitcoin’in değeri 1 milyon TL’yi aştı

Bitcoin dolar bazındaki zirvesinin yüzde 48 civarında altında olsa da dolar/TL paritesinin 28 TL’yi aşması 1 milyon TL’yi aşan seviyeyi beraberinde getirdi.

Haberin Devamı

AFP’nin haberine göre, doğrudan satın almak zorunda kalmadan Bitcoin’e yatırım yapmaya olanak sağlayacak

spot bitcoin ETF’ye ABD’nin izin vereceği beklentisi yükselişin ana sebebi. Haberde, “Ağustos sonundan bu yana yaşanan yüzde 30’luk artış, doğrudan Bitcoin fiyatını takip edecek borsada işlem gören bir fonun oluşturulması etrafındaki spekülasyonlardan kaynaklandı” denildi.

Yaklaşık 670 milyar dolarlık piyasa değeriyle Bitcoin, dünyanın en büyük kripto para birimi ve yılın başından bu yana değeri yaklaşık iki katına çıktı. AFP’ye konuşan analistler, başta Ethereum olmak üzere Bitcoin’in rakiplerine de eninde sonunda Spot ETF’lerin eklenebileceğine inanıyor. Bu durumun Bitcoin ve kripto para piyasasına yükseliş getirebileceği belirtiliyor.