Ekonomi 1 milyar TL ciro hedefliyor

1 milyar TL ciro hedefliyor

22.10.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Yılda 2 milyon çift ayakkabı satan Derimod, hedef büyüttü. Firma, bu yıl 700 milyon, gelecek yıl için 1 milyar TL’lik ciro hedefledi. Derimod Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Zaim, Başkan Yardımcıları Sedef Orman, Murat Zaim ve Ali Zaim yeni dönemle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

1 milyar TL ciro  hedefliyor

Murat Zaim, şirkette zaman içinde ağırlığın ayakkabıya döndüğünü belirterek, 2020 cirosunda ayakkabının payının yüzde 65’e ulaştığını söyledi. Zaim, “Zorlu bir sürecin ardından hazirandan itibaren ayakkabı satışlarında ciddi bir sıçrama yakaladık. Bu yıl ciroda 700 milyon TL’yi yakalayacağız. 2022’de 1 milyar TL ciro hedefliyoruz. 2023’te yüzde 25’i e-ticaretten olmak üzere en az 1.3 milyar TL ciroya ulaşmayı öngörüyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Yurt içinde 87, yurt dışında 15 olmak üzere toplam 102 mağazaları ve 850 çalışanları olduğunu dile getiren Zaim, yeni mağaza açmaya ve e-ticarette yatırımlarına devam edeceklerini aktardı.

Ali Zaim, AB segmentinde pazar lideri olduklarını aktararak, “Bu yıl 2 milyon çift ayakkabı satışına ulaşacağız. 2023’te ise bunu 2.5 milyona çıkaracağız. Üretimde çok büyük bir ekosistemin içindeyiz. Sekiz şehirde, 80’e yakın tedarikçiyle kaliteli ve son moda ayakkabı üretiyoruz” dedi.

Yüzde 20 e-ticaretten

Sedef Orman, 2019’da toplam ciroda yüzde 6.5 paya sahip olan e-ticaretin payını üç kat artırarak yüzde 20’ye getirdiklerini ifade ederek, şunları söyledi:

“Online satışlarda pandemi döneminde başlayan sıçramanın kalıcı olduğunu gözlemliyoruz. Pandemi dijitalleşme ve online satış trendini çok hızlandırdı. Online satışlarda 2023’te ulaşmayı hedeflediğimiz rakamlara bugünden ulaştık. Mevcut altyapımızı güçlendirmek için mağazadan teslimat, online satış danışmanı, hızlı teslimat, kolay iade gibi teknolojilere yatırım yapıyoruz.”