Ekonomi 10 yılda tuvalet bile temizledi, sonunda McDonald’s’ı razı etti

10 yılda tuvalet bile temizledi, sonunda McDonald’s’ı razı etti

06.08.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Dünyaca ünlü fast-food zinciri McDonald’s, rakiplerine kıyasla bir hayli gecikmeyle de olsa Vietnam’a girme kararı aldı. 2014’ten itibaren ilk şubesini Ho Chi Minh’de açacak olan McDonald’s, daha sonra başkent Hanoi’de de bir şube düşünüyor.

10 yılda tuvalet bile temizledi, sonunda McDonald’s’ı razı etti


Şirketi bu kararı almaya ikna edense, Vietnamlı işadamı Henry Nguyen olmuş. Yaklaşık 6 yıl önce, ülkesinde bir Pizza Hut şubesi açan yarı Amerikalı-Vietnamlı işadamı Nguyen, 10 yıl boyunca adeta McDonald’s’ta yaşayıp, havasını solumuş. Gençliğinde McDonald’s’ta çalışan Nguyen, burada hamburger de pişirmiş, tuvalet de temizlemiş.
Ama sadece McDonald’s’ta harçlığını çıkarmak değil, aynı zamanda master eğitiminin de bir parçası olarak Amerikalı devin felsefesini öğrenmeyi de amaçlamış. Ve günü geldiğinde, McDonald’s’ın genel merkezine giderek burada üst düzey yöneticilerle görüşmüş ve onları ikna etmeye çalışmış.

Damatlık faktörü
40 yaşındaki Nguyen, sonunda bunu başarmış. McDonald’s, ilk şubesini 2014’te açacak ve kademeli olarak ülkede yayılmayı planlıyor. Ancak şirketin Nguyen’i seçmesi, biraz tepki yaratmış. Çünkü Nguyen, aynı zamanda 2006’dan bu yana Vietnam Başbakanı olan Nguyen Tan Dung’un damadı. McDonald’s sözcüsü, seçimlerinin, Vietnamlı işadamının ailevi bağlarından kaynaklanmadığını ifade ederken, ülke ekonomisinin büyük potansiyel barındırdığına inandıklarını belirtti.