Ekonomi 100. yıl coşkusu dünyaya taşındı

100. yıl coşkusu dünyaya taşındı

30.10.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Sabancı Holding ve İş Bankası dünyanın önde gelen şehirlerinin Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılı coşkusunu yaşamasını sağladı.

100. yıl coşkusu dünyaya taşındı

Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yıldönümü tüm yurtta sevinçle kutlanırken dünyanın önemli şehirleri de bu coşkuya ortak oldu.

Haberin Devamı

Türkiye İş Bankası, Atatürk’ün, 29 Ekim 1923 tarihinde çektiği bir telgrafla tüm dünyaya Cumhuriyet’i ilan edişinden aldığı ilhamla, dünyanın önemli başkentlerindeki büyük meydanlarda Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yaşını kutlayan çalışmalar gerçekleştirildi.

Banka tarafından Londra, Berlin, Bükreş, Delhi, Milano gibi şehirlerde yürütülen çalışmalarında; şehir meydanlarına İş Bankası imzasıyla “Mustafa Kemal Atatürk 29 Ekim 1923’te dünyaya Cumhuriyetimizi ilan etti. Biz de aynı heyecan ve coşkuyla Cumhuriyetimizin 100. yaşını tüm dünyaya ilan ediyoruz” yazıldı.

100. yıl coşkusu dünyaya taşındı

Çalışarak yaşatmak...

Sabancı Holding’in Cumhuriyet’in 100’üncü yılı kapsamında hazırlanan özel reklam filmi ise, her gün yüz binlerce kişinin ziyaret ettiği New York’un ünlü Times Meydanı’nda yayınlandı.

Haberin Devamı

#BaşkaCumhuriyetYok mesajıyla meydanda bulunan dev ekranlarda yayınlanan reklam filminde, Cumhuriyet’in Türkiye ve Türk insanı için öneminin altı çizilirken; eğitimden kalkınmaya, sürdürülebilirlikten teknolojiye, gençlerden kadınlara, sayısız projeyle Cumhuriyet’i çalışarak yaşatmanın önemine vurgu yapıldı.