Ekonomi 1000 TL Pandemi sosyal yardım parası sorgulama ekranı! 3. Faz pandemi sosyal yardım başvurusu nasıl yapılır?

1000 TL Pandemi sosyal yardım parası sorgulama ekranı! 3. Faz pandemi sosyal yardım başvurusu nasıl yapılır?

08.06.2020 - 14:30 | Son Güncellenme:

Pandemi sosyal yardım parası ödemeleri alınmaya devam ediyor. Corona virüsün ülkemizde görülmesinin ardından 1000 TL sosyal yardım parası ödemeleri verilmeye başlanmış bu kapsamda ilk aşamada 2.1 milyon aileye sonrasında ise 2.3 milyon aileye sosyal yardım ödemesi yapılmıştı. İlk iki ödemenin ardından e-Devlet üzerinden 1000 TL sosyal yardım başvuruları alınmaya başladı. Peki Pandemi sosyal yardım başvuru durumu nasıl sorgulanır?

1000 TL Pandemi sosyal yardım parası sorgulama ekranı 3. Faz pandemi sosyal yardım başvurusu nasıl yapılır

Pandemi sosyal yardım başvurusu nasıl sorgulanır sorusu vatandaşlar tarafından araştırma konusu olmaya devam ediyor. Corona virüsün ülkemizde ortaya çıkmasının ardından Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ve Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında 1000 TL Pandemi sosyal yardım ödemeleri başlatılmıştı. İlk aşamada 2.1 milyon ikinci aşamada ise 2.3 milyon haneye sosyal yardım parası ödemesi yapılmıştı. İlk iki ödeme grubun devletin sisteminde yer alan ihtiyaç sahibi olan kişiler arasında yer alırken 3. faz ödemeleri için ise e-Devlet üzerinden belirli günlerde başvuru alınmaya başlanmıştı. Başvuruların e-Devlet üzerinden alınıp değerlendirilmesi ile sonuçlar yine e-Devlet üzerinden açıklanıyor. Peki Pandemi sosyal yardım parası sorgulama işlemi nasıl yapılır?

Haberin Devamı

SOSYAL YARDIM PARASI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Sosyal yardım parası için başvurular, E-Devlet’te Pandemi Sosyal Destek Program modülü üzerinden alınıyor. Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Twitter hesabında yaptığı paylaşımda, Sosyal Destek Programına T.C. kimlik numarasının son hanesi "0" olanların pazartesi, "2" olanların salı, "4" olanların çarşamba, "6" olanların perşembe ve "8" olanların cuma günü başvuru yapabileceğini belirtti. Bakan Selçuk yaptığı açıklamada cumartesi ve pazar günleri ise sınırlama olmaksızın herkesin başvurabileceğini aktardı.

SOSYAL YARDIM PARASI BAŞVURU EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ!

SOSYAL YARDIM PARASI SORGULAMASI NEREDEN YAPILIR?

Sosyal Yardım Bilgileri Sorgulama ekranına e-Devlet üzerinden giriş sağlanabiliyor.

Haberin Devamı

SOSYAL YARDIM BİLGİLERİ SORGULAMA EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ!

SOSYAL YARDIM PARASI KİMLERE VERİLİR?

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma vakıflarınca; 3294 sayılı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Kanunu veya 2022 sayılı

65 Yaşını Doldurmuş Muhtaç, Güçsüz ve Kimsesiz Türk Vatandaşlarına Aylık Bağlanması Hakkında Kanunu kapsamında, halihazırda düzenli merkezi sosyal yardım (Yaşlı Aylığı, Engelli Aylığı, Engelli Yakını Aylığı,

Silikozis Aylığı,

Eşi Vefat Etmiş Kadınlara Yönelik Düzenli Nakit Yardım,

Muhtaç Asker Ailelerine Yönelik Düzenli Nakit Yardım,

Öksüz Yetim Yardımı,

Muhtaç Asker Çocuğu Yardımı,

Şartlı Eğitim Yardımı,

Şartlı Sağlık Yardımı,

Çoklu Doğum Yardımı,

Psiko-Sosyal ve Mali Kayıp Yaşayan Tüberküloz ve SSPE Hastalarına Yönelik Düzenli Nakdi Yardım Programı) alan hanelere herhangi bir başvuruya gerek olmaksızın Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi Destek Programı kapsamında 1.000 TL ödeme yapılacak.