Ekonomi 150 milyar dolara ‘yeni nesil şehir’

150 milyar dolara ‘yeni nesil şehir’

27.02.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ile Mısır, Akdeniz kıyısında bulunan Ras el-Hekma şehrini tamamen yeni baştan inşa etmek için anlaşma imzaladı.

150 milyar dolara ‘yeni nesil şehir’

BAE’nin ADQ yatırım fonu ile yapılan anlaşmayı Mısır Başbakanı Mustafa Medbuli imzaladı. Medbuli, BAE’nin Mısır’a 35 milyar dolarlık doğrudan yatırım yapacağını belirtti. Mısır hükümetinin yaşadığı döviz sıkıntısını aşmak için yapılan anlaşma uyarınca Ras El Hekma bölgesine otel, eğlence ve iş merkezleri ile uluslararası havaalanı ve büyük yolcu gemileri için marina inşası edilmesi planlanıyor. Yeni plaj bölgesinin toplam alanının 171 milyon metrekare olacağı belirtiliyor. Projenin toplam 150 milyar dolar yatırım çekebileceğine dikkat çeken Mısır Başbakanı Medbuli, “Yeni nesil bir şehrin” kurulacağını ve aynı zamanda teknoloji merkezleri, hafif sanayi ve konut alanlarının da bulunacağını dile getirirkin Mısır hükümetinin de projede yüzde 35 hisseye sahip olacağını dile getirdi.

Haberin Devamı

İlk iki ay içinde yapılacakolan 35 milyar dolarlık yatırımla Mısır’ın jeopolitik gerilimler ve Süveyş Kanalı gelirlerindeki aksamalarla daha da kötüleşen döviz sıkıntısının atlatılmasında önemli bir rol oynaması bekleniyor.