Ekonomi 2.750 KONUT YAPMAK İÇİN DÜĞMEYE BASTI

2.750 KONUT YAPMAK İÇİN DÜĞMEYE BASTI

07.03.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

DKY İnşaat, kentsel dönüşüm kapsamında oluşturduğu ‘Yeniden İstanbul’ temasıyla 2 bin 750 konut ve ofis projeleri için düğmeye bastı. Şirket bu kapsamda Tuzla ve Kartal projelerinde talep toplamaya başladı

2.750 KONUT YAPMAK İÇİN DÜĞMEYE BASTI

İbrahim Dumankaya Holding bünyesinde faaliyetlerini sürdüren DKY İnşaat, İstanbul’da kentsel dönüşüm kapsamında gerçekleştireceği projeler için çalışmalarını sürdürüyor. Bu projeleri ‘Yeniden İstanbul’ temasıyla hayata geçirmeyi planlayan DKY İnşaat, İstanbul’un çeşitli bölgelerinde 2 bin 750 adet konut ve ofis projeleri için düğmeye bastı. Şirket projelerden toplamda 2.4 milyarlık liralık satış cirosu yapmayı hedefliyor.
İbrahim Dumankaya Holding ve DKY İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Dumankaya, İstanbul’a değer katacak kentsel dönüşüm projeleri yapmak istediklerini belirterek, mahalle ölçeğinde her türlü ihtiyacı gideren, yaşam odaklı projeler geliştireceklerini kaydetti.

‘Kira gibi aidat olmayacak’
Yapacakları dönüşümle birlikte insanlara sadece daire değil, bir yaşam alanı yaratmak istediklerini anlatan Ali Dumankaya, “Kente değer katma, bizim için kritik öneme sahip. Mahalle teması bizim olmazsa olmazımız. Özellikle Yenisahra projesinde bu temayı hayata geçirmeyi planlıyoruz. Proje geliştirirken aidat meselesini iyi düşünüyoruz. Kişilerin kira öder gibi aidat ödemeyeceği projeler geliştirmek üzerine çalışıyoruz” dedi.
İstanbul’da her iki yakada toplamda 20 civarında proje üzerinde çalıştıklarını belirten Ali Dumankaya, “Avrupa Yakası’nda da farklı bölgelerde çalışmalara devam ediyoruz. İlerleme kaydettikçe o projelerimizi de açıklayacağız. Bu yıl tanıtımını yapacağımız projeler Anadolu yakasında” diye konuştu.

Yenisahra’ya 10 bin ev...
DKY İnşaat’ın İstanbul Yenisahra’da, kentsel dönüşüm kapsamında toplamda 238 bin metrekare arazi üzerinde çalıştığını anlatan Ali Dumankaya şu bilgileri verdi:
“Yenisahra’da 30 bin metrekarelik alanda ilk etapta 1.500 konut yapacağız. Dönüşüm yasası kapsamında yapacağımız bu projeden 900 milyon lira gelir bekliyoruz. Burada toplamda 10 bin konuta ulaşabiliriz. Mahalle ölçeğinde planladığımız projede çok iyi mimarlarla çalışıyoruz.”
Maltepe’de Tekel Sitesi’nin dönüşümünü yapmayı planladıklarını vurgulayan Dumankaya, 160 milyon lira hasılat bekledikleri projede 300 konut yapacaklarını açıkladı. Ali Dumankaya, Göztepe’de E-5’in kenarında ofis projesi üzerinde çalıştıklarını ve burada 500 milyon liralık değer yaratacaklarını belirterek, ayrıca Sultanbeyli’nin en merkezi noktasında 550 milyon lira değerinde karma bir proje hazırladıklarını dile getirdi.

Haberin Devamı

2.750 KONUT YAPMAK İÇİN DÜĞMEYE BASTI

İnsanlar büyük mutfak talep ediyor
DKY İnşaat’ın, kentsel dönüşüm projeleri kapsamında bugüne kadar 12 binden fazla kişiyle görüştüğünü belirten DKY İnşaat Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ömer Dumankaya, şunları söyledi:
“Bu gerçekten çok zor bir iş. Herkes eski evinin yerine aynı büyüklükte yeni bir ev istiyor. Büyük mutfak ve daire planı insanlar için çok önemli. Biz kentsel dönüşüme hiçbir zaman ‘karşımızdaki binayı yıkıp beton bir yapı’ yapmak olarak bakmıyoruz. Kültürel bir yapı, bir sosyal doku var. Bunları göz önünde tutarak çalışmalarımızı yürütüyoruz. Bu iş tek taraflı bir iş değil.”

Kartal ve Tuzla’da talep topluyor
Ali Dumankaya, bu yıl 3 projenin lansmanını yapmayı planladıklarını belirterek, Tuzla Aydınlı’daki 750 konutluk projenin ön taleplerini toplamaya başladıklarını ve mayıs ayında resmi satışlara başlayacaklarını söyledi. Dumankaya, 53 dönüm arazi üzerinde Metropolis Yapı ile birlikte yapılacak projenin 2+1, 3+1 ve 4+1 dairelerden oluştuğu kaydetti. Ali Dumankaya, Kartal’da 5 bin metrekarelik arsada 200 konut ve 4 bin metrekarelik ticari alan yaratacaklarını anlatarak, 50 milyon lira değeri bulunan projenin mayısta resmi satışa çıkacağını açıkladı.

Haberin Devamı

Müteahhit ile vatandaş arasında köprüyü kurdu

Anahtar Proje Kentsel Dönüşüm Hizmetleri ve Gayrimenkul Geliştirme Şirketi, kentsel dönüşümde yapımcılarla vatandaşlar arasındaki sorunları gidermek için kuruldu.
Anahtar Proje Genel Müdürü Murat Kökbudak, dönüşümde sürecin herhangi bir basit nedenle tıkanabildiğini ve birçok mağduriyet yaşandığını belirterek, binalardaki kat malikleri ve yüklenici firmalar arasındaki köprüyü oluşturup yaşanabilecek sorunları ortadan kaldırdıklarını ve dönüşümün önünü açtıklarını söyledi.
Dönüşüm çerçevesinde yıkılıp yeniden yapılması planlanan binalarda A'dan Z'ye hizmet sunduklarını anlatan Kökbudak, yeni kurulan bir şirket olmalarına rağmen Anahtar Proje olarak 20'ye yakın kentsel dönüşüm projesinde aracılık hizmeti verdiklerini söyledi.
‘Çantacılarla olmaz’
Kentsel dönüşüm sürecinin sanıldığı gibi kolay olmadığını ve uzmanlık gerektiğini anlatan Murat Kökbudak, “Bu işi çantacı diye tabir edilen kişilerin yapması mümkün değil. Ama maalesef böyle yürüyor” dedi.
Murat Kökbudak, Nişantaşı ve Bağdat Caddesi gibi emlak fiyatlarının yüksek olduğu bölgelerin daha çok ilgi çektiğini vurgulayarak, şunları söyledi:
“Bu bölgelerde dönüşüm başladı ama birçok sorun da yaşanabiliyor. Süreç yargı kararıyla tıkanabiliyor. Hukuk, mimari tasarım, gayrimenkul değerleme, proje yönetimi gibi konularda gerçek uzmanlarımız var. İşortaklarımız alanının en iyileri. Bu sayede dönüşümü en sağlıklı bir şekilde gerçekleştirebiliyoruz. Ayrıca binaların yeniden yapılması durumunda inşaatın denetimini de yaparak Anahtar Proje olarak süreci, deneyimli ve profesyonel kadromuzla en sağlıklı şekilde çözüme ulaştırıyoruz.”

Haberin Devamı

‘İnşaatçılar kendi işini yapabilecek’

Kentsel dönüşüm sürecinde inşaat firmalarının kendi işlerini yapmaktan çok binalardaki apartman toplantılarına katıldığını ve tüm enerjilerini insanları ikna etmek için harcadığını vurgulayan Kökbudak, “Kat malikleri de teknik ve idari şartnamelerle, hukuki sözleşmelerle uğraştıkları için sürece hakim olamıyor. Malikler arasında kavgalar bile çıkabiliyor. Biz iki taraf arasında köprü oluşturup tıkanıklıkları kolay bir şekilde aşıyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Kartal’da satışlar bitti, ofisler dolmaya başladı

Resmi teslimler için geri sayımın başladığı Kartal’daki Lapis Han projesinde ofis kiralamaları başladı. Satışların büyük ölçüde tamamlandığı Lapis Han’da 10 Mart itibariyle anahtar teslimleri başlarken, kiracılar da gelmeye başladı.
Ofislerdeki doluluk oranının şimdiden yüzde 27’ye ulaştığını belirten Gürallar Yapı Genel Müdürü Evrim Karayel, “Ofis ve mağaza kiralamalarının devam ettiği projemizde yavaş yavaş hareketliliğin başlamasına şahit olmak heyecan verici” dedi.
Projedeki mağazalar için restoran, cafe, kuru temizleme, kuaför gibi sektörlerden yoğun talep aldıklarını söyleyen Evrim Karayel, şunları söyledi:
“Mağazalar 1500 kişiye hitap edecek. Çevreden gelenlerin kullanımına açık olacak. Mağaza sayımız az olduğu için doğru firmalarla anlaşmaya varmak istiyoruz. Ofis kullanıcıları ile kaliteli markaları buluşturmayı hedefliyoruz.”

Haberin Devamı

Dünyaca ünlü markalar Akasya’da buluştu

Akasya Acıbadem projesinin merakla beklenen alışveriş merkezi olan Akasya Acıbadem Yeni Nesil Yaşam Kompleksi açıldı. Dünyaca ünlü markaların yer alacağı AVM’nin açılışını, Akiş GYO Yönetim Kurulu Başkan Vekili Raif Dinçkök, Sinpaş GYO Yönetim Kurulu Başkanı Avni Çelik, Akkök İcra Kurulu Başkanı Mehmet Ali Berkman yaptı.
Saf GYO tarafından hayata geçirilen Akasya Acıbadem Yeni Nesil Yaşam Kompleksi, 10 dönümlük parkı, metro ve Marmaray’a ulaşım kolaylığı ile İstanbul’un en iddialı projesi olmaya aday. 80 bin metrekarelik kiralanabilir alana sahip kompleks, Türkiye’nin lider markalarını bir araya getirirken dünyanın en ünlü markalarını da ilk kez Türk perakende sektörüyle tanıştırıyor.
Bu kapsamda, Türk perakende dünyasına ilk kez girecek olan Fransa’nın ünlü cafe&şarküteri markası Fauchon, Amerika’nın en ünlü ev dekorasyon markası Crate&Barrel ve dünyaca ünlü Victoria’s Secret Pink Koleksiyonu’na da yer verdiği tüm ürünlerini barındıracak ilk mağazasıyla projede yerini aldı.
10 dönüm Akasya Parkı tasarlanan projede, İstanbul’un en büyük ve en son teknolojiyle donatılmış LG IMAX Salonu ve 15 adet sinema salonu yer alıyor.

Metropol’de kadınlara özel indirim yapacak

Ataşehir’deki İstanbul Uluslararası Finans Merkezi’nin sınırları içinde yer alan Metropol İstanbul, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde yeni bir kampanya başlattı.
TOKİ iştiraki Emlak Konut GYO güvencesiyle Varyap - GAP İnşaat Ortak Girişimi tarafından ticareti, finansı, modayı ve modern yaşamın tüm unsurlarını birleştiren karma projede, Dünya Kadınları’nın günü olan 8 – 9 Mart 2014 tarihlerinde, Ataşehir’deki satış ofisine gelen kadınlar Metropol İstanbul tarafından özel olarak ağırlanacak. Ayrıca Metropol İstanbul’da yerini almak isteyen kadınlara özel indirimler uygulanacak.

TOKİ, tarihi binalar için verdiği krediyi yükseltti

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ), tarihi yapılar için verilecek kredi üst limitini bu yıl 125 bin liraya çıkardı. Kredi başvuruları ise 7 Nisan-2 Mayıs arasında kabul edilecek.
Unutulmaya yüz tutmuş, yıkılma ve yok olma tehlikesi içindeki tarihsel değerlerin gelecek nesillere aktarılması için restorasyon kredileri veren TOKİ, bu kapsamda sivil mimari örneği, özel hukuka tabi gerçek ve tüzel kişilerin mülkiyetinde bulunan, korunması gerekli tescilli taşınmaz kültür varlıklarının bakımı, onarımı ve restorasyonu için kaynak sağladı. İdare, 2005’te başlattığı restorasyon kredisi uygulaması ile 530 kültür varlığına kredi desteği verdi.

Vizyonpark’ta peşinde % 20 indirim yapıyor

Entegre altın ve mücevher sanayisini bir çatı altında toplayan Kuyumcukent tarafından kurulan Kuyaş’ın hayata geçirdiği İstanbul Vizyon Park projesinde sınırlı sayıdaki ofis ve atölyeler satışa çıktı. Projede sıfır peşinat, sıfır faiz ve 60 ay vade fırsatı sunuluyor. Kampanya çerçevesinde peşin alımlarda ise yüzde 20 oranında indirim sağlanırken, vadeli ödemelerde de peşinat verilmesi halinde, özel indirim oranları uygulanıyor.
15 ofis, 41 atölye ve 9 adet dükkânın satışta olduğu İstanbul Vizyon Park, 5 ofis bloğu ve üretim için de kullanılabilen 2 blok olmak üzere toplam 7 blok ve 807 birimden oluşuyor.

Sinpaş GYO’nun Genel Müdürü Gacemer oldu

Sinpaş GYO’da Seba Gacemer dönemi yeniden başladı. Gacemer, 23 yıldır Sinpaş bünyesinde çeşitli düzeylerde yöneticilik yaptı. Son olarak 2011 yılından itibaren Eviya Gayrimenkul Geliştirme ve Yatırım A.Ş.’nin Genel Müdürü olarak görev alan Seba Gacemer, Sinpaş Grubu’nda Pazarlama ve Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı görevine yükseldi.
Seba Gacemer, Sinpaş Grubu’nda pek çok konut projesini konsept aşamasından, pazarlama ve satış faaliyetlerine kadar birçok konuyu yönetti. Bir dönem bilişim sektöründe satış ve pazarlama yöneticiliği yapan Gacemer, burada kazandığı pazarlama tecrübesini başka bir sektöre geçerek geliştirmek amacıyla inşaat sektörünü seçti.