Ekonomi 200 bin işçi için toplu imza yolda

200 bin işçi için toplu imza yolda

03.07.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, kamuda çalışan işçilerin toplu sözleşme görüşmelerine ilişkin, “İnşallah Pazartesi günü (bugün) saat 11.00’de sayın Başbakan’ımızın başkanlığında Türk-İş Başkanı’mız ve bizler yaklaşık 200 bin işçimizi ilgilendiren toplu iş sözleşmesinin imza törenini yapmış olacağız” dedi. Müezzinoğlu, Bursa Büyükşehir Belediyesine ait Dobruca Sosyal  Tesislerinde, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

200 bin işçi için  toplu imza yolda

Yaklaşık 1 buçuk aydır kamuda çalışan işçilerle ilgili toplu sözleşme konusunda Türk-İş Başkanı Ergün Atalay’ın başkanlığında, sendika başkanlarıyla yoğun bir çalışma yaptıklarını ifade eden Müezzinoğlu, özellikle ramazan ayında devam ettikleri çalışmaları bayramdan hemen sonraki günlerde büyük bir olgunluk noktasına getirdiklerini belirtti.

Haberin Devamı

Türk-İş Başkanı’na ve sendika başkanlarına teşekkür eden Müezzinoğlu, şöyle konuştu:

Yüzde 100 noktası

“Başta Maliye Bakanı’mız olmak üzere hükümetimize de teşekkür ediyorum. İşçilerimizin enflasyona karşı korunması, enflasyona ezdirilmemesi, mümkünse enflasyonun üzerinde bir artışı sağlayabilmek adına onların taleplerini karşılama gayreti içinde olduk. Sayın Başbakan’ımıza özellikle teşekkür etmek istiyorum. O da bu anlamda bizim yüzde 1990’lara varan uzlaşımızı yüzde 100 noktasına taşıdı. İnşallah pazartesi günü saat 11.00’de sayın Başbakan’ımızın başkanlığında Türk-İş Başkanı’mız ve bizler yaklaşık 200 bin işçimizi ilgilendiren toplu iş sözleşmesinin imza törenini yapmış olacağız. Ben özellikle sayın Başbakan’ımıza, onun şahsında hükümetimize, işçilerimiz adına da Türk-İş Başkanı’mızın şahsında tüm sendika başkanlarımıza teşekkür ediyorum.

Haberin Devamı

Tabii burada Hak-İş’in de çalışanları var. Hak-İş Başkanı’mızın da bu anlamda taleplerini büyük oranda karşılamış olduğumuz kanaatindeyim. İşçilerimize hayırlı uğurlu olsun.”