Ekonomi 200 milyonluk yatırıma 20 günde talep yağdı

200 milyonluk yatırıma 20 günde talep yağdı

20.12.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Gül Yapı, Esenyurt’ta hayata geçirdiği 397 daireden oluşan yeni projesi Gül Park Yaşam’ı görücüye çıkardı. 200 milyon liralık projedeki konutların yüzde 15’i ön taleple 20 gün içerisinde sahiplerini buldu

200 milyonluk yatırıma 20 günde talep yağdı

Gül Yapı’nın yeni projesi Gül Park Yaşam’ı görücüye çıkardı. Esenyurt’ta 35 bin metrekarelik bir alan üzerinde hayat bulan proje, mimarisi ve geniş terasları ile dikkat çekiyor.
Yeni projeleriyle ilgili açıklamalar yapan Gül Yapı Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Gül, “Esenyurt’a 200 milyon liralık yatırım yapıyoruz. Şu ana kadar yapılmış böyle bir proje yok. Bu projemizle birlikte Esenyurt ve çevresine değer katmayı hedefliyoruz” dedi.
Ön talepleri almaya 20 gün önce başladıklarını belirten Gül, “Şu ana kadar projemizin yüzde 15’ini sattık. Daha projemizin lansmanını yapmadan böyle bir satış yakaladığımız için memnunuz” diye konuştu.
Gül Park Yaşam projesinde fiyatların 82 bin 873 ile 398 bin 642 lira arasında değiştiğini, her bütçeye uygun pek çok ödeme plan alternatifi bulunduğunu belirten Mehmet Gül, şunları söyledi:
“İsteyen özel faiz oranlı 120 aya kadar banka kredisi imkânından ya da firma bünyesinde 48 aya kadar vade farksız ödeme seçeneğinden yararlanabiliyor. Projemiz 2015 sonlarında teslim edilecek.”

Yüzde 50 prim öngördü
Mehmet Gül, “Projemizde herkesin ihtiyacına yönelik 24 farklı daire tipi yer alıyor. 6, 11 ve 25 katlı 3 blokta 397 daireden oluşan bölüm genç ve yatırımcılara yönelik rezidans olarak planlanırken, 8 katlı 3 blokta 167 daire ise ailelerin konforu için tasarladık” dedi.
Mehmet Gül, Gül Park Yaşam’da herkesin ihtiyacına yönelik daire tipleri ve ödeme seçenekleri sunarken önceki projelerde de olduğu gibi yatırımcıların proje bitiminde yüzde 50 prim kazanmasını öngördüklerini belirtti.
Gül, “Modern mimarisi ve 2.5 metrekare ile 70 metrekare arasındaki terasları ile dikkat çeken projemiz, sakinlerine konforlu ve sosyal donatıları ile enerjik bir yaşam vaat ediyor” dedi.

Haberin Devamı

64 mağaza bulunuyor
2 bin metrekare sosyal tesiste fitness ve saunadan hamam ve buhar odasına, kids club’tan oyun odasına, yüzme havuzlarından basketbol ve voleybol sahalarına pek çok sosyal donatının yer aldığını belirten Gül, projede 3 bin metrekarelik bir süpermarketin ve 64 mağazanın da hizmet vereceğini söyledi.

Lansmana özel fiyat
Gül Park Yaşam projesinde, 6 blokta toplam 564 konut yer alıyor. Projenin 3 bloktan oluşan 1. etabı gençlere ve yatırımcılara yönelik 1+0, 1+1 ve 2+1 dairelerden oluşurken, ailelere özel 2. etabında ise 2+1 ve 3+1 daireler bulunuyor. 200 milyon liralık proje Gül Park Yaşam’da metrekare fiyatları lansmana özel 1890 TL’den başlıyor.
Proje, Beylikdüzü Media Markt’ın arkasında, E5’e 150 metre mesafede ve 35 bin metrekare alan üzerinde konumlanıyor. Rezidans bloklarda yer alan 1+0 daireler 34 ile 76 metrekare, 1+1 daireler 55 ile 112 metrekare ve 2+1 daireler 85 ile 128 metrekare arasında iken, aile bloklarında yer alan 2+1 daireler 95 ile 160 metrekare ve 3+1 daireler ise 134 ile 174 metrekare arasında değişiklik gösteriyor.

Haberin Devamı

Peşinatta yeni yıla özel kampanya yaptı

Evimiz Kocaeli projesinde yeni yıla özel kampanya başladı. Buna göre, aralık ayında projeden konut sahibi olmak isteyenler yüzde 10 yerine yüzde 2 peşinat ödeyerek daire satın alabiliyor. Ayrıca, projeden ev alan herkese son model bir iPad hediye ediliyor.
936 dairelik bir proje olan Evimiz Kocaeli, Pekdemir İnşaat tarafından Kocaeli, Başiskele’de yükseliyor. 5 farklı bankanın sunduğu kredi seçenekleri ile dikkat çeken Evimiz Kocaeli’de firmanın sunduğu özel ödeme planı ile banka harici seçeneklerden de yararlanılabiliyor.
122 bin 500 metrekarelik arsa üzerine kurulan proje, şehrin merkezine 7 dakika uzaklıkta bulunuyor. Panoramik şehir ve deniz manzarasına sahip olan projede dairelerin alanları 91 metrekare ile 193 metrekare arasında farklılık gösteriyor.

3 etaptan oluşuyor
150 milyon lira yatırım değerine sahip olan Evimiz Kocaeli, 3 etaptan oluşuyor. Evimiz Kocaeli’de her birim için otopark alanları mevcut. 39 bloktan meydana gelen projenin sosyal donatıları arasında, fitness center, kafe, dinlenme alanları, basketbol sahaları ve toplantı salonları sıralanıyor.

Haberin Devamı

Gayrimenkulde inovatif projeler geliştirilmeli

Bursa’da gerçekleştirilen Bursa İnşaat Zirvesi, Bakyapı’nın ev sahipliğinde yapıldı. Zirvede konuşan Bakyapı Yönetim Kurulu Başkanı Veysel Bakgör, “Türkiye’nin en önemli sektörlerinden olan inşaat sektöründe, gelecek dönemde sektöre değer katan, inovatif projelerin geliştirilmesi gerekiyor” dedi.
Türkiye’de gayrimenkul sektörünün babadan oğul’a geçerek ilerlediğini kaydeden Veysel Bakgör, “Sektördeki oyuncuların birçoğu babalarından ya da dedelerinden gördükleriyle projeler geliştiriyor. Aslında bu çok yanlış. Artık biz Türkiye’deki inşaat ve proje geliştirici firmalar olarak sadece yap-sat değil, aynı zamanda sektöre değer katan projelere imza atmalıyız. Türkiye’de tasarıma ve inovasyona önem veren inşaat firması sayısı oldukça az” yorumunu yaptı.
İnşaat sektöründe lokalden başlayarak Bursa’da projeler geliştirdikten sonra ulusal düzeyde projeler gerçekleştirdiklerini ifade eden Bakgör, “Bursa’nın dışında İstanbul, İzmir, Adapazarı ve Çanakkale’de projeler geliştirdik. Bursa’da elde ettiğimiz deneyim ve tecrübeleri İstanbul’daki projemize yansıttık. Dünyanın sayılı kentleri arasında gösterilen İstanbul’da konut yapmanın sıkıntılarını da yaşadık, çok ciddi sorunlara da göğüs gerdik. Ancak bugün geldiğimiz noktada, İstanbul’a, Bakyapı kültürünü İstanbul Prestij Park projemizle taşımız olduk” diye konuştu.

Fuarda 373 ev sattı
İstanbul Prestij Park projesiyle İstanbul’a giriş yaptıklarını kaydeden Veysel Bakgör, İstanbul’da inşaata başlamadan önce birçok belge ve prosedürlerin tamamlanması gerektiğini söyledi. Bakgör, “Burada oyunu tamamen kurallarına göre oynamanız gerekiyor. Esenyurt’ta inşasına devam ettiğimiz İstanbul Prestij Park projesi tüm hızıyla devam ediyor. Satışlarda da çok iyi bir noktaya geldik” dedi.
Bursa’daki projenin metrekaresini fuara özel 1.300 ila 1.500 TL’den satışa sunduklarını belirten Bakgör, Bursa Prestij Modern’den İstanbul Emlak Fuarı sırasında, 11 yatırımcıya 373 konut sattıklarını da açıkladı.

Haberin Devamı

Elektrİklİ araçlar İçİn şarj ünİtesİ yaptı

Haberin Devamı

Çevre kirliliğine karşı mücadele hızla sürerken, hava kirliliğinin önüne geçebilmek için üretilen elektrikli araçlara ise henüz trafikte yeterince rastlanmıyor. Uzun mesafe yol alamaması ve şarj edecek mekân bulmak noktasında sorun yaşanması nedeniyle tercih edilmeyen doğa dostu elektrikli araçlara destek olmak isteyen inşaat sektörü, konut projelerinde bu soruna çözüm üretmeye çalışıyor.
İTO Yatırım tarafından Ankara’da inşa edilen One Tower da, elektrikli otomobillere destek kararı alan sayılı projelerden birisi olarak dikkati çekiyor. Projenin ortaklarından Özkan Özçelik, One Tower’ı hayata geçirirken doğaya dost bir yapı kurgulamayı planladıklarını söyledi.

‘En büyük güvence konut sahibi olmak’

Gayrimenkul sektöründe yaşanan tüketici mağduriyetlerini engellemesi planlanan Tüketici Kanun Tasarısı, TBMM’de kabul görerek yasalaştı. Yeni düzenlemeler, tüketici mağduriyetinin önünü kesecek. Mevcut yasa ile yabancı yatırımcıların Türkiye’de konut almasının kolaylaşacağını öngören Yeşildağ İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Erol Altan, “Türk halkı geçmişten günümüze, en büyük güvencesini konut sahibi olmak olarak değerlendiriyor” dedi.

Tüketiciyi teşvik edecek
Kanunun yürürlüğe girmesiyle birlikte gündeme gelecek bir çok düzenlemenin, tüketiciyi konut alımına teşvik edeceğini belirten Altan, şunları söyledi:
“Bazı firmalar maketten satışlar doğrultusunda, alıcıdan sağladığı ön ödemeyle inşaatı sürdürüyordu. Yeni yasayla bu düzen değişmiş oldu. Ne mutlu ki bizim tüketicimiz de dünyanın gelişmiş ülkelerindeki alıcılarla aynı haklara, hatta daha fazlasına sahip olacaklar. Ruhsat çıkmadan yapılan satışlarda, maketten konut alan vatandaşlarımız imar değişikliği söz konusu olduğunda sıkıntı yaşamayacaklar.”

Kredili ödemelerde % 15 indirim başlattı

Sinpaş Yapı tarafından hayata geçirilen Sinpaş Liva Turkuaz’da 1+1 daireler tükendi. Sinpaş Liva Turkuaz’da peşin ve banka kredili ödemelerde yüzde 15 indirim avantajı sunuluyor. Sultanbeyli’de konumlandırılan projenin 2014 yılının Mart ayında tamamlanması hedefleniyor.
Ankastre dahil dekorasyonu tamamlanmış daireler sunan Sinpaş Liva Turkuaz’da 2+1’lerin alanları 115 metrekare ile 168 metrekare, 3+1’lerin alanları 134 metrekare ile 169 metrekare, 3,5+1’lerin alanları 139 metrekare ile 168 metrekare, 4+1’lerin alanları ise 167 metrekare ile 196 metrekare arasında farklılık gösteriyor.

Kandilli’de 1.2 milyon liralık konut satıyor

Ofton İnşaat tarafından inşa edilen 136 dairelik Elysium Serene Kandilli, arsa alanı 25 bin 500 metrekare olarak belirlendi. Tamamı 3+1 şeklinde tasarlanan Elysium Serene Kandilli’de fiyatlar 850 bin liradan başlayarak 1 milyon 200 bin liraya kadar yükseliyor. Dairelerin hemen teslim edildiği projenin yüzde 85’i yeşile ayrıldı. 17 bloktan oluşan projeden banka kredisi kullanarak daire sahibi olmak mümkün.
Mimari tasarımı REM Mimarlık’a ait olan projenin sosyal alanları arasında açık ve kapalı yüzme havuzları, otopark alanları, basketbol sahası, fitness center, güneşlenme terası, deniz manzarası ve çocuk yüzme havuzu sıralanıyor.

Nef’ten Merter’e özel ‘garantili proje sistemi’

Dünyaca ünlü mimarlık ofislerinin katıldığı tasarım yarışmaları düzenleyerek projelerinin mimarlarını belirleyen Nef, her biri 14 katlı 4 konut bloğu ile 13 katlı home ofis bloğundan meydana gelen Nef Merter 13 projesini hayata geçiriyor. Arsa alanı 11 bin metrekare olarak belirlenen Nef Merter 13’te 672 konut bulunuyor. 37 mağazanın hizmet vereceği Nef Merter 13, 168 home ofisten oluşuyor.
Türkiye'de ilk ve tek olarak Nef tarafından uygulanan Garantili Proje Sistemi ile projelerin maliyeti daha inşaata ve satışa başlamadan bankada güvence altına alınıyor ve oluşabilecek tüm finansal riskler sıfırlanıyor.

En yüksek çelik bina ödüle layık görüldü

Bu yıl 14.’sü düzenlenen Yapısal Çelik Günü’nde Türkiye’nin en yüksek çelik yapısıyla Boztepe Yapı, ödüle layık görüldü. Avcılar’da tamamen çelik konstrüksiyondan inşa edilen Hilton Hotel’e imzasını atan Boztepe Yapı, inşaat sektöründeki yatırımlarına da ağırlık veriyor.
Bugüne dek yapısal çelik sektöründe birçok başarılı projeye imza atan Boztepe Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Halil İbrahim Boztepe’ye, Hilton DoubleTree Hotel ile Türk Yapısal Çelik Derneği tarafından ödül verildi.
Türkiye ve Avrupa’nın en yüksek çelik yapısı olarak öne çıkan Hilton DoubleTree Hotel, Türkiye’de yapısal çelik sektörü açısından örnek teşkil ediyor.