Ekonomi 3 bakanlıkta devir teslim

3 bakanlıkta devir teslim

06.06.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Yeni Enerji ve Tabii Kaynaklar, Ulaştırma ve Altyapı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanları, görevlerini törenle teslim aldı.

3 bakanlıkta devir teslim

Yeni dönemde kurulacak Cumhurbaşkanlığı kabinesinin açıklanmasının ardından bakanlıklarda pazar günü başlayan devir teslim törenleri dün de devam etti. Ekonomiye yön veren bakanlıklardan Hazine ve Maliye, Sanayi ve Teknoloji, Tarım ve Orman, Ticaret ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği bakanlıklarında pazar günü devir teslim törenleri yapılmıştı. Dün ise yeni Enerji ve Tabii Kaynaklar, Ulaştırma ve Altyapı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanları görevlerini teslim aldı. Devir teslim törenlerinde yeni dönemde izlenecek politikalara ilişkin ilk ipuçları verilirken zaman zaman duygusal anlar da yaşandı.

Haberin Devamı

Enerji ve madende güçlenme mesajı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, görevini yardımcısı Alparslan Bayraktar’a teslim etti. Törende ailesine teşekkür ederken duygulu anlar yaşayan Bayraktar, “Çok kıymetli anne ve babama her daim bana destek olan eşime ve küçük kızlarıma teşekkür ediyorum” dedi. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’na getirilen Bayraktar, enerjide dışa bağımlılığı düşürmeye gayret ettiklerini belirten Bayraktar, şöyle konuştu:

“Enerji sektöründe yaşanan küresel iklim krizi, pandemi, dünyada yaşanan tedarik zinciri problemleri, artan ham madde ve enerji fiyatları, daralan finansal piyasalar, bölgemizde ortaya çıkan savaş ve en nihayetinde 6 Şubat deprem felaketi gibi çok büyük imtihanlardan ve sınamalardan inanıyorum ki başarıyla geçtik. Yenilenebilir enerjiden, nükleer enerjiye hidrokarbon arama ve üretim faaliyetlerinden madencilik sektörlerine, elektrik doğalgaz altyapıları projelerinden uluslararası birçok projeye bizleri Türkiye Yüzyılı’na taşıyacak projelerde sizden devraldığımız bu bayrağı daha ileri taşıma azmi ve gayreti içerisinde olacağız.”

Haberin Devamı

Sıfır emisyon hedefi doğrultusunda dönüşüm için çalışacaklarını dile getiren Bayraktar, “İnanıyorum ki bu sayede bölgesinde enerji alanında çok önemli bir aktör olan Türkiye’nin küresel enerji ve maden piyasalarındaki rolünü daha da güçlü hale getireceğiz” ifadelerini kullandı.

3 bakanlıkta devir teslim

İşçi, memur, emekli geliri korunacak

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığını Vedat Bilgin’den devralan Vedat Işıkhan, “İşçi, memur, emeklilerimizin gelir seviyelerini korumak ve artırmak için gereken ne varsa yapacağız” dedi. Bakanlıkta düzenlenen devir teslim töreninde konuşan Işıkhan, Bilgin’in döneminde asgari ücret ve EYT gibi alanlarda önemli adımlar atıldığını ifade ederek, “Bizler de atacağımız adımlarda, Türkiye’yi dünyada hak ettiği konuma ulaştıracak çalışmaları ortaya koymaya devam edeceğiz. Tüm çalışanlarımızın yaşam kalitesini ve refahını artırmak en önemli görevimiz” dedi.

Çalışma hayatında koruyucu politikalara daha fazla yer vereceğini anlatan Işıkhan, “İş sağlığı ve güvenliği, çalışan hakları konusunda aktif çalışmalarda bulunacağız. Engellilerimizin, gençlerimizin ve kadınlarımızın çalışma hayatında daha fazla yer almaları için aktif istihdam politikalarını sürdürmeye gayret edeceğiz. Bir yandan istihdama ve büyümeye katkı sağlamak, diğer yandan işçi, memur, emeklilerimizin gelir seviyelerini korumak ve artırmak için gereken ne varsa yapacağız” diye konuştu.

Haberin Devamı

3 bakanlıkta devir teslim

Ankara-İstanbul’a süper hızlı tren

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı görevini devralan Abdulkadir Uraloğlu, bakanlıkta düzenlenen törenle görevi Adil Karaismailoğlu’ndan devraldı. Uraloğlu törende şöyle konuştu: “21 yıldır Cumhurbaşkanımızın liderliğinde yaptığımız özverili çalışmalarla, ulaşım, iletişim, altyapı ve denizcilikle Türkiye olarak adeta çağ atladık. Dünyanın gıptayla baktığı projeleri başarıyla tamamlayarak hayata geçirdik. Kara yollarında güzel hizmetler yaptık. Yaklaşık 29 bin kilometre bölünmüş yol yaptık. Ülkemizi sadece bölünmüş yol ağlarıyla donatmadık. Köprüler, tüneller, viyadükler ve otoyollar inşa ettik. Bu projelerimize devam edeceğiz.”

Haberin Devamı

Aydın-Denizli Otoyolu’nu da bitireceklerini anlatan Uraloğlu, “Antalya-Alanya Otoyolu’nu, Ankara-Kırıkkale-Delice Otoyolu’nu, Başakşehir-Nakkaş Otoyolu’nu da yakından takip ederek yürüteceğiz. Özellikle ağırlık verdiğimiz demiryollarına, biz de aynı şekilde ağırlık ve önem vereceğiz. Ankara-İzmir hızlı tren hattı, Mersin-Adana-Osmaniye-Gaziantep hızlı tren hattı, Bursa’nın hızlı trenle buluşturulması, Yerköy-Kayseri hızlı tren hattı, Halkalı-Havalimanı Metrosu, Kazlıçeşme-Sirkeci raylı sistem hattı, Ankara-İstanbul süper hızlı tren hattı projelerimizi de yakından takip edeceğiz. Dünya denizciliğinden daha fazla pay almak için çalışmalarımıza ara vermeden devam edeceğiz” diye konuştu.