Ekonomi 35 milyon dolarlık anlaşma: TOLUN!

35 milyon dolarlık anlaşma: TOLUN!

28.08.2023 - 13:41 | Son Güncellenme:

ASELSAN, uluslararası bir müşterisi için Baykar ile Akıncı platformlarında kullanılmak üzere 35 milyon 580 bin dolarlık TOLUN güdümlü mühimmat ihracat sözleşmesi imzaladı. Peki TOLUN güdümlü mühimmatın özellikleri neler? İşte detaylar...

ASELSAN, 35,6 milyon dolar tutarında TOLUN güdümlü mühimmat ihracat sözleşmesi imzaladı. Aselsan Elektronik Sanayi ve Ticaret AŞ'nin Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yer alan açıklamasında, şirketin, uluslararası bir müşterisinin son kullanımına yönelik Baykar ile Akıncı platformlarında kullanılmak üzere, toplam bedeli 35 milyon 580 bin dolar tutarında TOLUN güdümlü mühimmat ihracat sözleşmesi imzaladığı bildirildi.

Haberin Devamı

İLK İHRACAT SÖZLEŞMESİ!

Açıklamada, TOLUN güdümlü mühimmatının ilk ihracat sözleşmesinin gerçekleştirildiği belirtildi. ASELSAN'ın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "TOLUN güdümlü mühimmatının ilk ihracat sözleşmesi imzalandı. ASELSAN, uluslararası bir müşterisinin son kullanımına yönelik BAYKAR ile Akıncı platformlarında kullanılmak üzere, toplam bedeli 35.580.000 ABD Doları tutarında TOLUN güdümlü mühimmat ihracat sözleşmesi imzaladı."

TOLUN GÜDÜMLÜ MÜHİMMATIN ÖZELLİKLERİ

Uçaktan bırakılmadan önce kapalı olan kanatlar, uçaktan bırakıldıktan bir süre sonra açılır ve en uzun menzil için gerekli aerodinamik kaldırma kuvvetini sağlar.

Yapısal olarak güçlendirilmiş hedeflere ve sığınaklara karşı etkin olarak kullanılabilen MB, 55 km menzil içindeki 1 metre kalınlığında basınçlı betonu (5000 PSI dayanım gücüne sahip) delme ve içeride patlama özelliklerine sahiptir.

Haberin Devamı

Yüksek hassasiyette istenilen hedefi vurma özelliği ve düşük ikincil hasar özelliği ile şehir çatışmalarında ve sivil yerleşimin olduğu bölgelerde, stratejik hedeflerin imha edilmesinde etkin olarak kullanılabilir.

35 milyon dolarlık anlaşma: TOLUN

MENZİLİ İLE DİKKAT ÇEKİYOR

INS/GPS güdümlü bir mühimmat olarak geliştirilen TOLUN, sert ve yumuşak kara hedeflerine karşı kullanılabiliyor. 

Hem delici etkinlikli hem de parçacık etkili harp başlığı varyantlara sahip olan TOLUN’un menzili 100 kilometre. 

KIZILÖTESİ BAŞLIKLI TOLUN İÇİN HEDEF YIL SONU 

Öte yandan Aselsan bombanın seri üretimine yoğunlaşırken, mühimmatın varyantlarını da geliştiriyor. Kızılötesi arayıcı başlıklı "Man-in-the-Loop" özellikli minyatür bomba (IIR Minyatür Bomba) varyantının bu yıl sonunda kalifiye olması hedefleniyor. 

Kızılötesi arayıcı başlık sayesinde minyatür bomba hareketli hedeflere karşı da etkili olacak.