Ekonomi 3S Kale her yıl 2 proje yapacak

3S Kale her yıl 2 proje yapacak

03.06.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Türkiye’nin dünya genelindeki önemli markalarından olan Kale Kilit’in kurucusu Sadık Özgür’ün girişimcilik hikâyesini takip eden kızları Sema Gürün, Sefa Çizer ve Sedakat Özgür, gayrimenkul ve enerji alanlarında faaliyet gösteren ‘3S Kale’ markasıyla yatırımlarına hız verdi.

3S Kale her yıl 2 proje yapacak

2011 yılında 3S Kale Holding’in temellerini atan kurucular, her yıl iki yeni gayrimenkul projesi geliştirmek ve jeotermal enerji alanındaki yatırımlarla şirkete yeni projeler kazandırma hedefi koydu.

3S Kale Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sema Gürün, “Köklü geçmişimizden gelen güvenilirlik ve yüksek kalite anlayışını sürdürmeyi, faaliyet gösterdiğimiz tüm alanlarda seçkin ve fark edilir işlere imza atmayı amaçlıyoruz” dedi.

Avcılar’da başlıyor
3S Kale Holding Genel Müdürü Alp Gürün de 2016 yılı sonu itibarıyla 217 milyon lira ciro hedefleyen grubun özkaynaklarıyla yoluna devam ettiğini söyledi. Beylikdüzü ve Fenerbahçe’de proje yürüttüklerini belirten ve 2016 sonbaharında Avcılar’da yeni projeye başlayacaklarını kaydeden Gürün, “İstanbul Üniversitesi’nin arkasında 28 bin metrekare arsa üzerinde proje başlatıyoruz. 72 bin metrekare satılabilir alanıyla yatırım değeri 350 milyon lira olan projede, toplam 523 adet daire ve 12 bin metrekare mağaza alanı olacak. 2017 yılının ilk yarısında ise Topkapı projemizi tanıtacağız. Projemizin 250 milyon lira yatırım değeri bulunuyor” diye konuştu.

5 yılda 50 MW’LIK GÜÇ

Alp Gürün, enerji çalışmalarını ise şöyle anlattı: “Aydın’daki ruhsat sahamızda tek bir kuyuda 3.5 MW gücünde bir keşfimiz oldu. Önümüzdeki bir yıl içinde tamamlanacak 20 milyon dolar yatırım tutarında 6 adet derin sondaj kuyusuyla keşif bölgesini geliştireceğiz. Bu lokasyonda toplam 50 milyon dolar yatırımla 20 MW gücünde bir elektrik enerji santralini, 2018 yılının üçüncü çeyreğinde devreye almayı planlıyoruz. 5 yıl içinde 50 MW güce erişeceğimizi hesap etmekteyiz. Niğde ve Aksaray illerinde de jeotermal sahalarla ilgili olarak ruhsat sahalarımız bulunuyor.”