Ekonomi 4 bin kişilik konteyner kent

4 bin kişilik konteyner kent

14.02.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

İş dünyası deprem bölgesine desteğini sürdürüyor. Hatay’da 4 bin kişilik konteyner kent kuruluyor.

4 bin kişilik konteyner kent

Türkiye’nin 10 ilini etkileyen depremler sonrası iş dünyası devletin ilgili birimlerinin koordinasyonuyla bölgeye desteğini sürdürüyor. TÜRKONFED ve TÜSİAD, kamu, siyaset, yerel yönetim, STK ve bölge iş dünyası temsilcileri ile görüşmek üzere afet bölgesini ziyaret etti.

Haberin Devamı

Heyet organize sanayi bölgeleri ve küçük sanayi sitelerini de ziyaret ederek, iş insanlarının taleplerini aldı. Limak, Hatay’da 4 bin kişinin barınacağı iki konteyner kent kurulumuna başladığını duyurdu. Yapılan açıklamada, “Konteyner kentler yaklaşık iki hafta içinde altyapıları ile tamamlanacak. Yatak, battaniye, ısınma, elektrik, sıcak su, banyo ve tuvalet gibi altyapı hizmetleri de Limak tarafından sağlanacak olan konteyner kentlerin sayısı önümüzdeki günlerde daha da artırılacak.

150’ye yakın iş makinesi ve ekipmanı, söz konusu makineleri ve ekipmanları kullanacak uzman personeli ile birlikte afet bölgesine sevk etti. Yaklaşık 800 kişilik arama kurtarma ve dağcı ekibi bu bölgelerde çalışmalara devam ediyor” denildi.

Haberin Devamı

Teknik yardım

Şişecam’dan yapılan açıklamada, “171 kişilik gönüllü Şişecam Acil Vaka Ekibi (SAVE) ile enkaz müdahale desteği veriyor. Teknik ve insani yardımları içeren 35 TIR bölgeye ulaştı. 26 TIR su, 4 TIR süt ve 3 TIR günlük ekmek yardımı ihtiyaç sahiplerine dağıtılmak üzere ilgili birimlere teslim edildi. Arama kurtarma çalışmalarında kullanılmak üzere 7 adet iş makinesi bölgeye gönderildi. 122 adet mobil tuvalet yardımı yaptı. Mersin tesisinde misafirhane ve Adana işletmesinde 200 kişilik konaklama alanı hazırladı. Bugüne kadar yapılan ayni yardımların toplamı 20 milyon TL’yi aştı” denildi.

Doğuş Grubu tüm şirketleriyle bölgedeki çalışmalara destek verdiğini belirterek, “TÜVTÜRK ile bölgedeki 13 istasyonumuz barınma amacıyla tahsis edildi. İstasyonların içine konulan konteynerler vasıtasıyla her gün binden fazla kişiye barınma imkânı sunuyoruz. Doğuş Hospitality Grubu depremin olduğu ilk akşam sıcak gıda, su ve yemek servisleri için malzeme ve ekipman stoğunu bölgeye sevk etti. Doğuş İnşaat, Anadolu’nun farklı yerlerindeki şantiyelerimizden vinçli kamyon, ekskavatör, kamyonlar, binek araçlar, jeneratörler, konteynerler ve büyük miktarda destek malzemesini uzman personeli ile deprem bölgelerine ulaştırdı. Doğuş Otomotiv, bölgedeki yetkili satıcı binalarının barınma amaçlı kullanılması, eski genel müdürlük binasının yardım malzemesi tasnifi için hazır edilmesi ve TIR desteği sağlanması gibi pek çok çalışma yürütüyor” açıklamasını yaptı.

Haberin Devamı

Jeneratörden battaniyeye, mazottan iş makinesine kadar geniş yelpazede 43 TIR’la 100 milyon TL değerinde yardım yaptıklarını duyuran Ahlatcı Holding, “AHBAP platformuna 5 milyon Türk Lirası, Mücevheratçılar Birliği’ne ise 2.5 milyon Türk Lirası olmak üzere toplam 7.5 milyon Türk Lirası nakdi yardım yapılmıştır. Ayrıca 400 adet çadırdan oluşan çadır kente ek olarak 2 adet 500 kişi yemek kapasiteli mobil mutfak bölgede hizmet vermeye başlayacaktır” açıklamasını yaptı. AFAD’a 1 milyon TL nakdi yardım yaptıklarını duyuran Patiswiss Çikolata, 100 depremzedeyi de Ankara’daki fabrikada işe alabileceklerini belirtti.