Ekonomi 420 işçi için zincirli eylem

420 işçi için zincirli eylem

04.12.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Hey Tekstil şirketinden çıkarıldıkları belirtilen 420 işçi için Levent’te yapılan eylemde, iki işçi kendisini TOBB binasının önündeki duvara zincirledi

420 işçi için zincirli eylem

Güneşli’de bulunan Hey Tekstil şirketinden çıkarıldıkları belirtilen 420 işçi için Levent’te yapılan eylemde, 2 işçi kendisini Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) İstanbul Temsilciliği binasının önündeki duvara zincirledi.

Polis izin vermedi
Kanyon Alışveriş Merkezi’nin önünde toplanan ve kendilerine “Direnişteki Hey Tekstil İşçileri” adını veren grup, “TOBB yöneticisi Aynur Bektaş’tan haklarımızı istiyoruz, alacağız” yazılı bir pankart açtı. Hey Tekstil’in sahibi Aynur Bektaş’ın TOBB Kadın Girişimciler Yöneticisi olması nedeniyle, TOBB binasına doğru yürümek isteyen gruba polis izin vermedi.

‘Vazgeçmeyeceğiz’
Burada grup adına bir açıklama yapan Zeynep Gültekin, Hey Tekstil’den 298 gün önce çoğu kadın olmak üzere 420 işçinin işten çıkarıldığını belirtti. “Kıdem tazminatlarımız, üç aylık ücretlerimiz ve ihbar tazminatlarımızı istiyoruz” diyen Gültekin, direnmekten vazgeçmeyeceklerini söyledi.

Zincir kesildi
Açıklamanın ardından işten çıkarılan işçilerden Zeynep Gültekin ve İrfan Edemci, TOBB binasının duvarlarına kendilerini zincirledi.Zincirli eylem yaklaşık 15 dakika sürdü. Sivil polislerin yakın bir inşaattan getirdikleri demir makasıyla zincirler kesilirken, “İşçiyiz, haklıyız, kazanacağız”, “Hakkımızı TOBB’a yedirmeyiz” ve “Yaşasın Hey Tekstil direnişimiz” şeklinde sloganlar atıldı.