Ekonomi 450 milyon liralık ‘temiz’ yatırım

450 milyon liralık ‘temiz’ yatırım

15.01.2020 - 07:50 | Son Güncellenme:

Temizlik ürünlerinde faaliyet gösteren ve dünyada 100 ülkeye ihracat yapan Hayat Kimya, Mersin’de bulunan tesislerine yeni yatırım yaparak üretim kapasitesini artıyor. Hayat Kimya Türkiye Genel Müdürü Enes Çizmeci, Mersin’de 200 bin metrekarelik arazi üzerinde, 65 bin metrekare kapalı alanda kurulu temizlik kağıdı tesisleri bulunduğunu söyledi.

450 milyon liralık ‘temiz’ yatırım

Düzenlenen basın toplantısında Hayat Kimya’nın 450 milyon lira yatırımla bu alana yeni bir temizlik kağıdı üretim tesisi daha kurulacağını açıklayan Çizmeci, “Hayat Kimya, 450 milyon liralık yeni temizlik kağıdı tesisi yatırım kararı ile 5 yılda Türkiye’deki yatırımını 2 milyar liraya çıkarıyor” dedi.

Çizmeci, “2021 ortasında devreye alacağımız bu yeni nesil tesisle 200 kişiye ek istihdam sağlayacağız. Böylece Mersin’deki kampüsümüzde istihdamımızı 550 kişiye çıkarmış olacağız” dedi.

Hız kesmeden...

Sürdürülebilir büyümeye hız kesmeden devam etmek için kağıt sektöründe bir tesis yatırımı daha yaptıklarını söyleyen Çizmeci şu bilgileri verdi:

“Yılda 70 bin ton kapasite ile çalışacak bu yeni tesisimizle birlikte Mersin’deki kapasitemizi 140 bin tona, Türkiye’deki kapasitemizi ise 280 bin tona çıkararak Türkiye’nin en büyük temizlik kağıdı üreticisi liderliğimizi sürdüreceğiz. 450 milyon liralık yeni yatırımımızla 5 yılda Türkiye’deki toplam yatırımı 2 milyar liraya çıkarıyoruz.”

Yazarlar