Ekonomi 6 ay ödemesiz 100 bin lira

6 ay ödemesiz 100 bin lira

25.02.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Halkbank, seyahat acentelerine üst limiti 100 bin lira olmak üzere kredi sunacak. Pandemiden en fazla turizmin etkilendiğini belirten TÜRSAB Başkanı Bağlıkaya, “7-8 bin acentenin yararlanmasını bekliyoruz” dedi.

6 ay ödemesiz 100 bin lira

 

Dünya genelinde koronavirüs pandemisi koşulları tüm sektörleri zorlamaya devam ederken, en büyük yaralardan birini turizm paydaşları alıyor. Bu kapsamda meslek gruplarına özel finansman paketleri hayata geçiren Halkbank, bu sefer sektörün önemli gruplarından seyahat acenteleri için harekete geçti. Halkbank ile Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) arasında imzalanan protokol ile oluşturulan ‘TÜRSAB Üyesi Seyahat Acentalarına Destek Paketi’; seyahat acentelerinin finansman ihtiyaçlarının uygun şartlarla karşılanması amaçlarken, işletmelerin nakit ve gayri nakit ihtiyaçlarına yönelik 100 bin liraya kadar finansman desteği sağlıyor.

Haberin Devamı

Seyahat acentelerine sağlanacak 100 bin liraya kadar olan kredi, 6 ay anapara ödemesiz dönemli 36 aya kadar vadelendirilebilecek. Yanı sıra asgari 5 bin lira limitli Paraf KOBİ Kredi Kartı ile 20 bin liraya kadar limitli ticari kredili mevduat hesabı gibi imkanlar da oluşturuldu.

Aşı umudu

Protokol imza töreninde konuşan Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan, Türkiye’nin turizm potansiyeline ve sektöre güvenlerinin tam olduğunu söyledi. Halkbank’ın daha önce de ‘KGF teminatlı Turizm Destek Paketi’yle desteğini sağladığını anlatan Arslan, “Seyahat hareketliliğinin azalması hem küresel düzeyde hem de ülkemizde turizm sektörünün olumsuz etkilenmesini beraberinde getirdi. Ancak geldiğimiz nokta itibarıyla hem bizim hem de sektörün geleceğe yönelik pozitif ve umut yüklü bir bakış açısı olduğunu belirtmek isterim. Kovid-19 aşı çalışmalarına ilişkin başarılı sonuçların ortaya çıkması, ülkelerin vatandaşlarını aşılayabilmek için gösterdiği üstün gayretler, ayrıca seyahate yönelik Türkiye dahil tüm ülkelerde oluşan yoğun istek, 2021 yazını turizm sektörü açısından hareketli geçireceğimize işaret ediyor” dedi.

Haberin Devamı

Limit yükseltildi

Daha önce destek kredisinin üst limiti 75 bin lira olarak belirlenmişti. Ancak sektör ihtiyaçları ve yeni sezon öncesi seyahat acentelerinin hazırlıklarını göz önünde bulunduran Halkbank, limiti 100 bin liraya çıkardı. Buna göre, gerekli koşulları sağlayan acentelerin daha yüksek oranda krediden yararlanması da mümkün olacak. Toplam 10 bin seyahat acentesi bulunurken, TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya, bu acentelerden 7-8 bin tanesinin destekten faydalanacağını öngördüklerini söyledi. Bağlıkaya, Halkbank’ın turizm sektörüne olan güvenini bu kredi paketiyle gösterdiğini söyledi. Bağlıkaya, “Pandemi sürecinde dünyada en büyük zararı turizm sektörü görürken, sektörün lokomotifi konumundaki seyahat acenteleri en çok etkilenen kesim oldu. Seyahatlerin askıya alınması ve tüketicilerin iade talepleri, seyahat acentelerini bir anda nakit akışı açısından bir sıkıntı ile baş başa bıraktı. Bu soruna çözüm bulmak için gerçekleştirdiğimiz temaslar neticesinde Halkbank, çağrımıza yanıt verdi ve bize elini uzattı” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘En uygun koşullarda’

Seyahat acentesi belgesi teminatı ile sağlanacak kredinin bankanın sağlayacağı en uygun koşullarda hayat bulduğunu değerlendiren Firuz Bağlıkaya, özellikle küçük acentelerin krediden yoğun olarak faydalanacağını düşündüklerini ifade etti. Bağlıkaya, “Güncel faizin durumuna göre değişecek şekilde de yine Halkbank’ın uyguladığı en düşük faizlerden biri olacaktır” dedi.