Ekonomi ABD pazarına e-ihracat desteği

ABD pazarına e-ihracat desteği

15.02.2022 - 12:03 | Son Güncellenme:

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile Amerikan Şirketler Derneği (AmCham Turkey), KOBİ'lerin ABD'ye e-ihracat yapabilmelerine destek verebilmek amacıyla iş birliği yaptı. Bugün başlayan başvurular ile seçilen firmalara mentorluk hizmeti verilecek ve firmalar ABD'ye e-ihracat yapma imkanı bulacak.

ABD pazarına e-ihracat desteği

TOBB'dan yapılan yazılı açıklamaya göre; TOBB ve AmCham Turkey, girişimcileri ABD pazarında desteklemek için harekete geçti. TOBB ve AmCham Turkey ortak projesinde, başvuru yapan firmalar arasından seçilecek şirketler mentorlar ile eşleştirilecek. Firmalarla birlikte pazar analizi yapılacak ve firmaların ilk defa ABD pazarına e-ihracat yapması sağlanacak.

Haberin Devamı

NASIL İŞLEYECEK

Öncelikli sektörlerde potansiyel firmalar belirlenecek. Bu firmalara ABD pazarına e-ihracat süreçlerini olgunlaştırabilmeleri için stratejik planlama, danışmanlık ve iş geliştirme desteği verilecek. Firmalar hem e-ihracat alanında deneyimli ekiplerle, hem de e-ihracata yeni adım atan aktörlerle bir araya gelerek iş birliği ağının parçası olacak. Mentorluk başvurusu onaylanan; mobilya, tekstil, hazır giyim, makine yan sanayi gibi sektörlerde ABD’ye e-ihracat yapmayı hedefleyen firmalar, halihazırdaki sınır ötesi e-ticaret süreçlerini gözden geçirme, iş hacimlerini artırma ve süreçlerini hızlandırma fırsatı bulacak. Mentorlar ile birebir görüşmeler yapacak firmalar, ABD pazarına e-ihracat ile giriş yapacak. Bununla beraber; firmalar TOBB’un ABD'de kurduğu 'Türkiye Ticaret Merkezi' ile irtibatlandırılarak ABD pazarındaki ivmeleri artırılacak.

Haberin Devamı

KOBİ'LERE ÇAĞRI

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, iş birliğine ilişkin değerlendirmesinde, "Girişimcilerimizin daha büyük bir kitleye doğrudan ulaşmalarını sağlayarak onları bir üst lige taşımayı ve e-ihracatın avantajlarından faydalandırmayı amaçlıyoruz. Bu kapsamda; Amerikan Şirketler Derneği ile Amerika’ya e-ihracat potansiyeli yüksek olan alt sektörleri belirledik. Türkiye ve ABD arasındaki ikili ticaretin daha da geliştirilmesi amacıyla yürüttüğümüz bu çalışmayla, firmalarımızın e-ihracat yöntemiyle ABD pazarıyla buluşmasını sağlayacağız" dedi.