Ekonomi Afetzede çocuklar için ilkokul açtı

Afetzede çocuklar için ilkokul açtı

28.10.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Eczacıbaşı Topluluğu, 6 Şubat depremlerinin yaralarını sarmak için bölgeye yaptığı desteklerine bir yenisini ekledi. Afetten zarar gören çocukların eğitim ihtiyacını karşılamak için Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ve Türk Eğitim Vakfı (TEV) iş birliğinde Adıyaman’ın Tekpınar Köyü’nde yaptırılan Eczacıbaşı TEV İlkokulu törenle açıldı. Beş derslikli okulda, ana sınıfı ve ilkokul olmak üzere toplam 69 öğrenci eğitim görecek.

Afetzede çocuklar için ilkokul açtı

Adıyaman Valisi Dr. Osman Vural, İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun, TEV Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mehmet Şükrü Tekbaş, Eczacıbaşı Holding ve TEV yöneticilerinin katıldığı açılış töreninde konuşan Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Üyesi Nejat Emre Eczacıbaşı, şunları söyledi:

Haberin Devamı

Afet sonrasında en yaygın görülen olumsuz etkilerden birisi de çocukların nitelikli eğitime erişiminin kesintiye uğramasıydı. Bugün burada, 6 Şubat depremlerinin yıkıcı etkilerinin en çok görüldüğü Adıyaman’da, çocukların hem eğitime erişim hem sporla iç içe olma ihtiyacını karşılayacak okulumuzun açılışı için toplandık. Milli Eğitim Bakanlığı ve TEV iş birliğinde ana sınıfı ve ilkokul kademesinde toplam 69 öğrencinin faydalanacağı bir okul ile aynı kampüste ortaokula devam eden 59 öğrencinin de kullanabileceği yenilenmiş bir voleybol sahası içeren Eczacıbaşı TEV İlkokulu’nun açılışını yapmaktan mutluluk duyuyoruz.”

Öte yandan Eczacıbaşı Topluluğu, deprem felaketinin yaralarını sarmak için ayırdığı 300 milyon TL’lik kaynak kapsamında Hatay, Adıyaman, Kahramanmaraş ve Malatya olmak üzere afetten etkilenmiş kişilerin sağlık hizmetlerine erişimini kolaylaştırmak için dört noktada kurduğu Anne Çocuk Sağlık Birimleri’ni de hizmete açtı. Anne ve çocuk sağlığı izleme ve takiplerinin yapılmasının yanı sıra konteynerlerde yeni doğum yapmış annelerin kullanabileceği emzirme odasının da yer aldığı bu birimlerde, rutin kontrollerin ve taramaların yapılabilmesi için gerekli teçhizatlar bulunduruluyor.