Ekonomi Akbank uluslararası danışma kuruluna 3 yeni üye geldi

Akbank uluslararası danışma kuruluna 3 yeni üye geldi

26.07.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Ekonomi alanında dünyanın önde gelen isimlerinin oluşturduğu Akbank Uluslararası Danışma Kurulu yeni etkin isimlerle genişliyor.

Akbank uluslararası danışma kuruluna 3 yeni üye geldi

Uzun süre Deutsche Bank CEO ve Yönetim Kurulu Başkanlığı görevlerini yürüten, Mart 2012’de Zurich Sigorta Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini devralan Dr. Joseph Ackermann’ın yanı sıra, dünyanın ikinci büyük ekonomisi Çin’in Kalkınma Bankası Başkan Yardımcısı Gao Jian ve BM Gıda Programı’nın Özel Danışmanı ve Lehman Brothers’ın devri sürecinde Barclays’a danışmanlık hizmeti veren M. Klein and Company’nin Yönetici Ortağı Michael Klein Akbank Uluslararası Danışma Kurulu’na katıldı.

‘Fırsatlar daha iyi anlaşılacak’
Akbank Yönetim Kurulu Başkanı Suzan Sabancı Dinçer, “Dünya ekonomisinin içinde bulunduğu hassas ortamda her türlü bilgi kritik önem taşıyor. Adımlarımızı doğru yönde ve zamanda atabilmemiz açısından Akbank Uluslararası Danışma Kurulu’nda yapılan değerlendirmeler çok önemli bir referans oluşturuyor” diye konuştu.
Başkanlığını Dr. Kemal Derviş’in yaptığı Akbank Uluslararası Danışma Kurulu üyeleri arasında IMF eski Başkanı ve İspanya eski Başbakan Yardımcısı Rodrigo de Rato, Dünya Bankası eski Baş Ekonomisti Lord Nicholas Stern, Lloyds Banking Group Başkanı Sir Win Bischoff ve Olayan Financing Company Genel Müdürü Lubna Olayan da bulunuyor.