Ekonomi Alfa ‘patlama’ için 2016’yı bekliyor

Alfa ‘patlama’ için 2016’yı bekliyor

28.09.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

İtalyan Alfa Romeo, Türkiye’de patlama yapmak için 2016 yılını bekliyor. Tamamen yeni Giulia modelinin yanı sıra Giulietta’da sunulacak dizel-otomatik versiyon, markanın en büyük silahı olacak

Alfa ‘patlama’ için 2016’yı bekliyor

Lancia, Alfa Romeo ve Jeep Marka Direktörü Türker Gürtekin, tamamen yeni Alfa Romeo Giulia’nın 510 HP’lik Ferrari motorlu “Quadrifoglio” versiyonunu gelecek yıl ilkbaharda getirmeye başlayacaklarını, ancak fiyat çalışmasını henüz tamamlamadıklarını bildirdi. Alfa Romeo’nun, yeni stratejisi çerçevesinde önce en yüksek performanslı modelini satışa sunmayı kararlaştırdığını anlatan Gürtekin, “Giulia’nın diğer motor seçeneklerini, 2016’nın son çeyreğinde getirmeye başlarız” dedi.

Haberin Devamı


İkiye katlayacak

Diğer modeller için de planları bulunduğunu anlatan Gürtekin, “Markanın lüks orta sınıfta elini güçlendirecek versiyonları 2016’da ardı ardına gelecek. Gelecek yılın başlarında planlarımızı daha da netleştirip, hemen açıklayacağız” ifadesini kullandı. Bu yıl Türkiye’de 1000 adet civarı Alfa Romeo satışı gerçekleştireceklerini, marka açısından iyi bir yıl geçirdiklerini vurgulayan Gürtekin, şöyle devam etti:

“Gelecek yıl Alfa için asıl patlama yapacağı dönem olacak. Gelecek yıl 2000 adet Alfa satmayı amaçlıyoruz. Elbette satışları 2 katına çıkarma hedefine ulaşmamızı sağlayacak en önemli unsur, Giulietta’nın dizel-otomatik versiyonu olacak. Gelecek yıl Giulietta’nin dizel otomatik versiyonundan 1500 adede yakın satmayı amaçlıyoruz. Bu model versiyonunun da satışına 2016 ilkbaharında başlayacağız.”