Ekonomi AmCham Türkiye’de yeni yönetim seçildi

AmCham Türkiye’de yeni yönetim seçildi

24.03.2023 - 07:01 | Son Güncellenme:

Türkiye ekonomisine 60 milyar dolardan fazla katkı sağlayan 125’ten fazla ABD merkezli şirketi temsil eden AmCham Türkiye’nin (Amerikan Şirketler Derneği) 19. Olağan Genel Kurul Toplantısı gerçekleştirildi.

AmCham Türkiye’de yeni yönetim seçildi

Yönetim kurulu seçiminin yapıldığı toplantıda Tankut Turnaoğlu yeni dönemde de başkan seçildi. ABD Büyükelçisi Jeffry Flake ve Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı Burak Dağlıoğlu’nun konuk olduğu toplantıda 2023 yılına ilişkin beklenti ve hedefler ele alındı.

Haberin Devamı

AmCham Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Tankut Turnaoğlu, “ABD ile Türkiye’nin ikili ticaret hacmi 2022’de bir önceki yıla göre yaklaşık yüzde 22 artarak 34 milyar dolarla rekor seviyeye ulaşırken, ABD bir kez daha Türkiye’nin en büyük ikinci ihracat pazarı olarak konumlandı. 2022’de Türkiye’nin ABD’ye ihracatı 19 milyar dolar, ABD’nin Türkiye’ye ihracatı ise 15 milyar dolar düzeyinde gerçekleşti. Üyemiz konumundaki ABD şirketlerinin Türkiye’de ticari faaliyetlerini geliştirmeye ve iki ülke arasında karşılıklı olarak mutabık kalınan 100 milyar dolarlık ticaret hacmi hedefine katkıda bulunmaya devam ediyoruz. Bu doğrultuda çalışmayı ve yönetim kurulumuzun öncelikli olarak belirlediği alanlara odaklanmayı 2023 yılında da artırarak sürdüreceğiz” dedi.

Haberin Devamı

Yatırımlar artıyor

Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı Burak Dağlıoğlu, “2003 yılından bu yana ABD’den ülkemize 14 milyar doların üzerinde doğrudan yatırım gelmiştir ve yaklaşık 2000 ABD sermayeli şirket ülkemizde faaliyet göstermektedir. Söz konusu yatırımların artırılması için AmCham Türkiye ile çok çeşitli başlıklarda yakın çalışmalar yürütmeye devam ediyoruz” bilgisini verdi.

ABD Büyükelçisi Jeff Flake de konuşmasında ABD’nin Türkiye’deki diplomatik misyonunun ve Amerikan Şirketler Derneği üyelerinin, son depremlerin ardından Türkiye’ye yaptığı yardımları anlattı.